MediaCoder v0.51

PSP, mobiltelefon, iPod - etter hvert har vi fått mange muligheter til å se film. Dette gratisprogrammet lar deg konvertere til riktig format!

Levende film har etter hvert blitt en liten "pain in the ass", for å bruke et velkjent uttrykk. Årsaken til det er de mange formatene og kodekene som brukes - film A kan ikke spilles av på enhet B fordi kodek C ikke er på plass. Antall enheter som kan spille video har økt kraftig - nå kan du se film på PSP, på iPod, på din nye Nokia, på Zune og Gud vet hva.

Det er her MediaCoder kommer inn. Programmet lar deg konvertere en video til mange ulike formater, og du velger selv om du vil bestemme alt til minste detalj, eller om du vil bruke en predefinert profil tilpasset enheten du har tenkt til å spille av på. Programpakken inneholder i tillegg "alt" av kodeker slik at den både kan åpne og skrive filer i akkurat det formatet du vil; det være seg H.264, Flash eller 3GP.

MediaCoder v0.51


Dette bildet er kjernen i programmet. Her kan du legge til filer som du ønsker å konvertere, i tillegg til å bestemme hvordan konverteringen skal finne sted.

Nederst til høyre finner du alt som har med lyd å gjøre - lydformatene som støttes er mange; både Ape, PCM, Flac, Nero, AAC+, Ogg Vorbis, MP3 - i skrivende stund kan du velge mellom 20 formater. På venstresiden kan du blant annet styre videokvaliteten, oppløsningen, antall bilder pr sekund, begrensninger i forhold til fra- og til-tidspunkt og navn på fila, i tillegg til mer avanserte funksjoner som å legge på undertekster og multipleksing (kombinere f.eks. en film uten lyd med en sang du har liggende).

Artikkelen fortsetter under annonsen

For avansert? Frykt ikke!

MediaCoder v0.51


Hvis du synes dette høres avansert ut, finnes det også en mer lettvint utvei. I stedet for de avanserte vinduene nederst, kan du nemlig vise ulike enheter. Vil du se filmen på PSPen din, kan du velge PSP og foreta noen enkle vurderinger i forhold til kvalitet før du starter prosessen. Programmet har også en innebygget test-PSP der du kan se hvordan den ferdige filmen kommer til å bli. Det samme gjelder for iPod, Nokia N70 og flere andre enheter. Dette er for øvrig en innstikksbasert løsning som gir deg mulighet til å laste ned og legge inn flere enheter etter hvert.

Under ser du hvordan programmet fungerer dersom du bare vil konvertere en hvilken som helst videofil til å kunne spilles av på en video iPod:

Enkelt og greit - velg kvalitet og trykk start, så kan du snart se filmen din på iPoden i stedet.
Enkelt og greit - velg kvalitet og trykk start, så kan du snart se filmen din på iPoden i stedet.
Vis mer


For øvrig støtter programmet også konvertering av lyd, så det er ingenting i veien for å kunne konvertere en WAV-fil til Flac, AAC eller hva enn det måtte være.

Gratis lunsj finnes så definitivt. I dag heter den MediaCoder og kan lastes ned herfra.