Media Jukebox 8

Mange MP3-filer? Dette jukebox-programmet er et av de beste alternativene vi har sett, og det koster heller ikke all verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Media Jukebox fra J. River er nok litt mindre profilert i forhold til konkurrenter fra Microsoft, Real og MusicMatch, men etter en tids bruk kan vi konkludere med at den er minst like attraktiv. Hvorfor det?

Alle verdens filer

image: Media Jukebox 8

En av de største fordelene til Media Jukebox er den ekstremt brede støtten for allslags filformater. Vi telte støtte for hele 58 forskjellige mediaformater, både store og populære typer som MP3, WMA og RA, samt mange obskure filtyper vi aldri har hørt om.

Det er langt fra alle mulighetene programmet har å by på. Media Jukebox har en av de beste bibliotekfunksjonene vi har sett, kan spille av TV-sendinger (forutsetter TV-kort), DVD-filmer, web-radio og TV, brenne og rippe CDer, enkode musikkfiler, konvertere fra analoge lydkilder, sette opp avanserte spillelister og mye mer.

Dette er også bare toppen av isfjellet. Du kan fort bli overveldet av de mange funksjonene du finner i de forskjellige menyene, men til slutt oppdager du hvor mye praktisk som finnes der. For eksempel kan du få låtene til å fade inn i hverandre, og kan velge hvor lang tid og hvilken metode programmet skal bruke for å få det til, og du kan også få spilleren til å eliminere all unødvendig stillhet mellom låter. Media Jukebox kan normalisere låtene slik at lydnivået er jevnt hele tiden, og de omfattende equalizer-funksjonene lar deg stille inn lydbildet og bassnivået akkurat slik du ønsker det.

Flere muligheter

Det er egentlig bare å ramse opp flere av fordelene med Media Jukebox: Når du hører på en låt kan du automatisk koble deg til nettet og hente informasjon om albumet, låten og artisten, og du kan også få programmet til å laste ned coveret til plata (vi klarte til og med å spore opp noen temmelig ukjente album).

Her kan du justere lydinnstillinger. Klikk på bildet for større utgave.
Her kan du justere lydinnstillinger. Klikk på bildet for større utgave. Vis mer

Du får faktisk flere programmer enn bare Media Jukebox ved nedlastingen. Med i pakken følger CD Labeler, som lar deg designe egne CD-omslag, Media Editor, hvor du kan redigere musikkfiler, samt et par andre, mindre programmer.

Flere av funksjonene til Media Jukebox finner du i andre programmer. Noen er helt unike. Hele pakken er totalt sett noe av det mest komplette vi har hatt gleden av å installere, og de fleste med større musikksamlinger bør gi den en sjanse.

Brukervennlig

Utviklerne har jobbet med brukervennlighet i tillegg til funksjonalitet, og den nyeste versjonen er en tydelig forbedring i forhold til tidligere utgaver. Grensesnittet er svært oversiktlig, men programmet har så mange funksjoner at det er til tider lett å miste tråden.

Alt foregår hovedsaklig i tre vinduer, et vindu på venstre siden som brukes til å aktivere alle de viktigste funksjonene, samt to vinduer i midten som viser pene bilder som beveger seg i takt med musikken og har oversikten over dine spillelister.

Noen av filformatene Media Jukebox klarer. Klikk på bildet for større utgave.
Noen av filformatene Media Jukebox klarer. Klikk på bildet for større utgave. Vis mer

Oppsettet av spillelister er helt uproblematisk, det er bare å velge hvilken disk programmet skal hente låtene fra, og videre trenger du bare å høyreklikke på ønskede filer og flytte dem til spillelister eller endre diverse instillinger og egenskaper.

Et must for musikkelskere

Vi har knapt noe negativt å si om dette programmet, kanskje utenom det at de mest avanserte funksjonene slutter å fungere etter 30 dager, og det koster 24.98 dollar (218 kroner) å få aktivert dem igjen. Media Jukebox 8 foreligger foreløpig i betaversjon, men har fungert svært stabilt under hele vår testperiode.

Programmet kan lastes ned fra denne adressen, og det er på 8,5 MB.