Media Jukebox 6

I skyggen av Real Jukebox, Windows Media Player og MusicMatch Jukebox, aner vi en kraftig utfordrer. J. River's Media Jukebox 6 spiller ikke bare musikkfiler, men også DVD og TV-kanaler!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begynner MP3-samlingen din å bli stor og uoversiktlig? Da kan det være god grunn til å installere en såkalt MP3-jukeboks, eller alt-i-ett programvare for ripping, organisering og avspilling av MP3-filer.

Vi har tidligere omtalt en rekke forskjellige MP3-jukebokser, og har sett en rivende utvikling den siste tiden med tanke på kvalitet og funksjonalitet i disse programmene. Gledelig for deg og meg er det også at mange av de beste jukeboksene kan lastes ned gratis fra Internett.

Gratis og funksjonsrikt alternativ

Grensesnittet er ikke det mest elegante, men oversiktlig og funksjonelt
Grensesnittet er ikke det mest elegante, men oversiktlig og funksjonelt Vis mer

En av jukeboksene som vi lenge har vært oppmerksom på, men som vi av forskjellige grunner ikke har omtalt (deriblant en laaang liste med bugs), er J. River's Media Jukebox. I versjon 6.0 av programmet er derimot de fleste barnesykdommene luket bort. Dessuten er listen over funksjoner så gedigen, at mange ikke vil ha behov for å installere andre multimediaprogrammer på PCen. At det i tillegg er gratis, er selvsagt ingen ulempe.

Det mest imponerende med Media Jukebox er alle formatene den klarer å håndtere. Her kan du nemlig spille av over førti forskjellige musikk- og videoformater, proprietære formater fra RealNetworks, Apple og Microsoft inkludert. Dette er mer enn noen annen jukeboks vi har kjennskap til.

Media Jukebox håndterer langt flere formater enn konkurrentene
Media Jukebox håndterer langt flere formater enn konkurrentene Vis mer

Du kan selvsagt også rippe CD-plater og lage dine egne multimediafiler, og kan her velge mellom formater som MP3, WMA og Ogg Vorbis. Hvis du vil lage dine egne musikk-CDer, er det også innebygget CD-brennermodul. Du kan designe og skrive ut CD-omslag ved å laste ned tilleggsprogramvare.

Også DVD og TV!

Nytt i versjon 6.0 av programmet (foreløpig i betaversjon) er støtte for DVD-avspilling. Hvis du i tillegg har et TV-kort fra ATI, kan du bruke Media Jukebox til å se på TV, og samtidig gjøre digitale videoopptak. I tillegg kan du lytte til en rekke forskjellige nettbaserte radiokanaler.

Du finner et rikholdig innhold i menyen
Du finner et rikholdig innhold i menyen Vis mer

Selve multimediabiblioteket er noe av det beste vi har sett, men ikke fullt så raskt og brukervennlig som hos RealJukebox. Du har flere forskjellige innfallsvinkler til multimediafilene dine, for eksempel sortert på genre, artist eller tittel. Du kan også lage dine egne spillelister ved hjelp av enkel dra&slipp metodikk.

For øvrig lar Media Jukebox deg overføre musikk til bærbare MP3-spillere, og støtter skins og plug-in moduler i likhet med andre multimediajukebokser.

Ekstra godbiter

Du kan selvsagt også velge å kjøre programmet i mini-modus
Du kan selvsagt også velge å kjøre programmet i mini-modus Vis mer

Hvis du velger å registrere programmet, kan du godte deg med ekstrafunksjonalitet som lydredigering, vekkeklokkefunksjon, raskere CD-brenning og flere andre godbiter. Dette koster rundt 230 kroner.

Du kan riktignok prøve disse funksjonene gratis i en måned fra du installerer programmet.

Du kan laste ned Media Jukebox fra denne adressen. Programmet er på 8.2 MB, og tar gjerne en halvtime å laste ned over 64 Kbits ISDN-linje.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!