Media Forte TV Vision PV951

Vi gir ikke opp i vår leting etter den optimale TV-løsningen på PC. Her er rapporten fra testingen av en ny kandidat TV Vision PV951.

TV Vision er en intern løsning for å se TV på PC, og består av et PCI-kort med inngang for antenne/kabel. Dessuten finner vi innganger for S-Video, koaks og lyd.

I pakken finner vi i tillegg til selve kortet også en fjernkontroll, som fungerer sammen med en liten infrarød mottaker. Mottakeren plasseres synlig med en liten dobbeltsidig bit tape og kobles til med en ledning som plugges inn i braketten.

Installasjon

Det følger med drivere og programvare til de fleste versjoner av Windows, 95/98/Me/NT og 2000. Vi testet med Windows 2000, siden det er dette operativsystemet som er basis for utviklingen av Windows i framtiden.

Installasjonen gikk smertefritt, helt etter boka, og krever en omstart.
Vi plugget inn kabelen med TV-signalet og koblet lydsignalet til linje inn på vårt SoundBlaster Audigy lydkort.

Programvare

Betjeningen foregår gjennom et lite program som kalles Control Panel. Her velger du signalkilde, kanaler, volum osv.

Media Forte TV Vision  PV951

Media Forte TV Vision  PV951

Et høyreklikk på selve TV-bildet bringer fram en meny med mer avanserte funksjoner.

Stasjonene kan søkes både automatisk og manuelt, men ingen av stasjonsnavnene dukket opp. Det skulle også være mulig å mappe om stasjonsnumrene, men det fikk vi ikke til å fungere.

Vi ble litt skuffet over dette, begge løsningene vi allerede har testet fant de fleste stasjonsnavnene. Vi har heller ikke støtt på problemer med å fjerne kanaler som ikke er i bruk, slik at vi slipper å zappe over støy og flimmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjernkontrollen fungerte glimrende, du kan til og med "slå av og på" programmet. Det var et klart pluss.

Kvalitet

Bildekvaliteten var vi fornøyd med, den var like god som de andre løsningene vi har testet. På gode kanaler blir bildet bra, men det er mye dårlig som serveres fra satellitter, og da tenker vi ikke bare på innholdet...

Lyden hadde vi derimot større problemer med. Flere av stasjonene hadde store forstyrrelser i lyden. Brumming, skraping og en del interessante lyder som vi hittil har assosiert med skrekkfilmscener fra gamle kraftverk. Andre stasjoner hadde klar og fin lyd.

Vi kontrollsjekket med Pinnacles PCTVUSB på de samme stasjonene, men opplevde ikke disse problemene, her var lyden helt i orden.

Konklusjon

Bildekvaliteten er ok, betjeningen er under middels og lydkvaliteten er svært varierende.
Muligens vil andre kunne få bedre resultater, i andre PCer på andre kabelanlegg, men vi må kort og godt si at dette kortet ikke blir vårt valg.

Andre kort vi har testet:

Pinnacle PCTV Pro
Pinnacle PCTV USB
Terratec TV Value