Media Center på "vanlig" TV?


Hei !

Har det noe for seg å gå til anskaffelse av en Media Center PC når man ikke har en LCD eller Plasma TV? Er grafikk kortene om dagen gode nok til å vise PC signaler på en vanlig billedrørs TV?

Har en relativt bra Sony TV som i sin tid (2002) kostet borti 25.000,- .
Hadde vært takknemlig for noen synspunkter fra doktoren her …

Takker og bukker
Morten

Datadoktoren svarer

Hei Morten,

Dersom du har tenkt å bruke Media Center PCen som et (ja nettopp) Media Center, så vil du faktisk klare deg fint med en vanlig TV. Saken er nemlig at grafikken i disse programmene er designet for TV-bruk, og derfor fint duger også på billedrørs-TVer.

Hvis du også har planer om å bruke PCen til tekstbehandling eller lignende, vil det derimot bli veldig slitsomt å bruke en ”gammeldags” TV, og er absolutt ikke noe å satse på.

Av grafikkortvalg vil nesten alle kort i dag med TV-ut være gode nok til et slikt TV-apparat. Men dersom du har tenkt å oppgradere til LCD eller plasmaskjerm senere kan det være lurt å satse på et ATI X1300 eller bedre (HDTV-støtte og Avivo), eller nVidia 6600 eller bedre (HDTV-støtte og Pure Video). Disse ligger i samme pris/ytelsesklasse og fåes også som passivt kjølte kort. Hvilket av disse som har best billedkvalitet skal vi forøvrig snart teste, så det er bare å følge med.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar