Media Center fra PS Data

PS Data lanserer mediesenter-PCer basert på Intels design og Microsofts Media Center 2005-programvare. Det eneste problemet er at sistnevnte ikke finnes på norsk enda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tundra MultiCenter vil skape en ny dimensjon i det digitale norske hjem, og garantert vekke en stor interesse i markedet. PS Data er tilfreds med å være først i Norge med en slik løsning, skriver selskapet i pressemeldingen sin - men det slettes ikke sikkert at de faktisk er de første med et MCE-produkt i Norge.

De er imidlertid først med en mediesentermaskin som bruker Intels egne maskinvare på både innsiden og utsiden. Intels Entertainment PC ble bygget av Intel som en demonstrasjon av de siste brikkesettene sine multimediaegenskaper - og har allerede funnet veien inn i mang en stue.

Skreddersydd for MCE

image: Media Center fra PS Data


Den norske versjonen fra PS Data får blant annet DVD-brenner, TV- og radio-kort, X300-grafikk fra ATI, trådløst nettverk og fjernkontroll sammen med Windows XP Media Center Edition 2005 på engelsk.

Sammen med harddisker, minnemoduler og prosessorer fra PS Data, er det klart for å kjøre på som TV-server eller spillmaskin, med alle mulighetene som Media Center 2005 har å by på.

Per i dag tilbyr PSData tre forskjellige versjoner av Tundra MultiCenter - en med Celeron-prosessor, 512 MB minne og 80 GB harddisk til 11.995 kroner, én med Pentium 4-prosessor på 3,4 GHz, 1 GB minne og 250 GB harddisk til 15.495 kroner, og én med 3,6 GHz prosessor, 2 GB minne og 400 GB harddisk til 19.495 kroner.

Oppgraderes til norsk

Det eneste problemet er tilgangen på norske TV-kanaler. Det er ingen som leverer norske kanaldata til programguiden i Media Center 2005 før den norske versjonen kommer etter sommeren en gang - og inntil da får du ikke tatt opp hele programserier.

image: Media Center fra PS Data


Maskinen vil derfor fungere mest som en vanlig videospiller inntil videre; du får muligheten til å ta opp alt harddisken kan holde, men bare hvis du skriver inn datoen og tidspunktet du vil ta opp fra. Tidsskiftingen, altså muligheten til å hoppe frem og tilbake i et direktesendt program, er derimot på plass.

Så snart den norske versjonen av Media Center 2005 er på plass, kommer PS Data til å bruke denne versjonen i stedet for den engelske. De som kjøper i dag trenger nok ikke å bli overrasket hvis det skulle dukke opp en norsk programguide samtidig.

- Jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke samtidig skulle bli tilgang til norske programmer i den engelske versjonen, sier Jarle Bjorbekk i PS Data til DinSide Data, Men jeg kan selvfølgelig ikke uttale meg på vegne av Microsoft.

Allerede i dag skal det være muligheter for å importere norske programmer inn i programguiden, men det finnes ingen måte å gjøre dette automatisk på - og det er kun for avanserte. Dette er hovedgrunnen til at det ikke ble inkludert i dagens maskiner, men vi skal komme tilbake til dette i DinSide Data senere.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!