Med PlayStation 2 på nett

PlayStation 2 kan snart by på fullstendig nettsurfing fra sofakroken. Hvordan vil dette fungere?

På den nylig avsluttede E3-messen i Los Angeles viste Sony frem de endelige planene for sin nettverkssatsning. Hvis alt går riktig vei, vil dette bringe konsoller nærmere vanlige PC-oppgaver.
Det er en hel verden av brukere der ute, som ikke nødvendigvis benytter seg av datamaskiner, men som likevel eier en konsoll – som for eksempel PlayStation 2. Nå får altså disse tilgang til Internett, e-post og muligheter for online-spill.

Bredbånd og modem

For å koble deg til nettet med PS2 kommer du til å trenge en nettverksadapter, som vil bli solgt separat. Denne boksen kombinerer modem og nettverkskort, og vil altså tillate både analog og bredbåndsoppkobling, avhengig av hvilken teknologi du benytter deg av.

Sony har tegnet kontrakter med flere selskaper som skal hjelpe med denne internettsatsningen. America Online (AOL) vil jobbe sammen med Sony for å kombinere prateprogrammer, e-post og andre kommunikasjonsløsninger. Netscape har designet en egen nettleser som skal gi tilgang til nettsurfing, og RealNetworks kommer med PS2-versjon av sine velkjente RealPlayer og RealJukebox.

Disse programmene vil ligge tilgjengelige på en harddisk, som må kjøpes separat. I tillegg vil en mus, tastatur og LCD-skjerm være tilgjengelige for å øke komforten.

Med alt dette utstyret og programvaren på plass, vil PS2 komme mye nærmere en PCs funksjonalitet. Du vil kunne utføre vanlige internettrelaterte oppgaver uten å måtte investere i en dyrere PC. Men PlayStation 2 er jo først og fremst en spillmaskin, og endelig vil PS2-brukerne også kunne spille spil på nettet.

Blant spillene som vil ha online-modus er Tony Hawk Pro Skater 3, Twisted Metal Black, Tribes 2 og US Navy Seals. Dette er spillene som skal komme ut før året er omme, og etter hvert regner vi selvsagt med å se mange flere titler med flerspillermuligheter.

Dette er spennende utvikling for PlayStation-brukere som tidligere var begrenset til deling av én og samme skjerm for å spill mot hverandre. Det er likevel ikke første gangen konsollbrukere kan spille online – Segas nettverksatsning fungerer fremdeles, men aldri før har konsollbrukere fått så omfattende muligheter.

Når kommer den?

Nettilgangen til PS2 er et viktig kampmiddel mot X-Box fra Microsoft, som riktig nok skal ha lignende muligheter, men som ikke har en helt utarbeidet online-strategi. Det blir derfor svært spennende å følge med den videre utviklingen.

Vi vet ikke når du vil kunne få en full Internett-opplevelse gjennom PS2, men nettverksadapteren vil være å få kjøpt i USA fra november, og kommer til å koste 39.95 dollar – omtrent 370 kroner. Vi kjenner ikke til en eventuell norsk lanseringsdato, men vil selvsagt komme tilbake med mer informasjon så snart den er tilgjengelig.