Med kloa i iPod Shuffle

iPod Shuffle er virkelig bitteliten, og veier nesten ingenting. Vi stod i kø i en halvtime, og fikk til slutt kloa i Apples siste musikkspiller. Her er førsteinntrykkene våre.


På Apple sin MacWorld-utstilling var det lange køer og mye venting for å få prøve de siste produktene til selskapet. IPod shuffle var selvfølgelig intet unntak - men allerede nå kan vi konstatere at det var verdt ventingen.

IPod Shuffle lar seg vanskelig beskrive, bortsett fra at den er veldig lett og veldig liten. Den kommer i to utgaver; en med 512 MB minne, og en med 1 GB. Vi antar at den veier noe i overkant av to tyvemynter - om ikke mindre. Overflaten er også helt jevn, og består av den samme typen blankpolerte, og reflekterende, plasten som den klassiske iPoden gjør.

Dette gjør den ikke minst vanskelig å fotografere under mindre enn optimale forhold, og vi beklager derfor bildekvaliteten i denne reportasjen. Bildene er her.

Med kloa i iPod Shuffle


Savnet ikke skjermen

Mangelen på en liten visningsskjerm synes vi ikke var særlig påtagelig. For det første vet vi vanligvis hva som er på spilleren vår, og kjenner raskt igjen låten når den kommer. Det blir ikke problemer før vi, som da vi prøvde minispilleren i dag, hører på noen andres musikksamling.

Kontrollene på spilleren er plassert relativt smart, og er ganske intuitive i bruk. I midten av "hjulet," (som ikke er et hjul) ligger spill/pause-knappen, og den er omgitt av knapper for frem- og tilbake på den vannrette aksen, og opp og ned-knapper for lyden på den loddrette.

Med kloa i iPod Shuffle


Etter et par minutter med iPod Shuffle i hånden, trengte vi ikke å se hvor vi trykket lenger.

Mer enn bare tilfeldig spilling

På baksiden av iPod Shuffle ligger det en helt flat og helt jevn bryter. Denne lar deg bytte mellom forskjellige avspillingsmodi, men er vanskelig å bruke hvis du har svette fingre, eller nettopp har spist fet mat.

Selv om spilleren heter iPod Shuffle, og reklamekampanjen bedyrer at "livet er tilfeldig," går det an å spille sanger i "riktig" rekkefølge på den. Dette setter du ganske enkelt med bryteren på baksiden.

Vi fikk dessverre ikke testet spilleren mot iTunes, sammen med "autofill"-funksjonen, ettersom alle Apple sine spillere var festet til utstillingspaviljongen deres.

Med kloa i iPod Shuffle


Men denne funksjonen skal automatisk fylle opp Shuffle-iPoden med sanger basert på kriterier som for eksempel hvor ofte sangene er spilt, hvor høy kvalitetsrating du har gitt dem, og lignende.

God og høy lyd

Lydkvaliteten var derimot ganske enorm - med Apples forhåndsutvalgte musikk i AAC-formatet deres. Til tross for størrelsen klarte iPod Shuffle å spille høyt nok til å overdøve støyen fra messegulvet, og mer enn nok til at ørene våre synes det var litt ubehagelig.

Med tid og stunder kommer det en ordentlig test av Shuffle-iPoden, men inntil da får du nøye deg med bildene våre og informasjonen fra Apple.

[Ugjyldig objekt (debatt)]