Med ICE i Hallingdal - dekning?

Vi fortsetter å teste dekningen for ICE-nettverket, denne gangen på tog fra Nesbyen i Hallingdal til Oslo.

For en uke siden testet vi ICE-nettet på vestlandet, artikkelen finner du her. Tidligere omtaler og tester finner du her og her.

Denne gangen var vi i Nesbyen som ligger i Hallingdal, ikke langt fra Gol. Vi tok med oss ICE-modemet til vår bærbare, og denne gangen hadde vi også mottatt en antenneløsning fra Nordisk Mobiltelefon Norway.

Denne antennen er dramatisk mye større enn den som sitter i USB-boksen. Selve antennen er 60cm lang og festes på en magnetfot som er 12cm i diameter. Lett er den heller ikke, vi snakker om totalt 800 gram for antenne, fot og kabel.

Med ICE i Hallingdal - dekning?


Kabelen er festet til antennefoten og er forholdsvis lang. Den ender i en kontakt som ikke passer til USB-boksen og det følger derfor med en liten kabelstump med overganger. Selve USB-boksen veier 57 gram, og med batteri 128 gram

Med ICE i Hallingdal - dekning?


Det hele er svært lett å koble sammen og montere, hvis du har en magnetisk flate, som f.eks. på et biltak, ellers må man improvisere. Det er et gummibelegg på foten, slik at den ikke skader overflaten.

På tur fra Nesbyen

Vi dro til Nesbyen med bil, men av praktiske årsaker var det ikke mulig å teste på vei oppover.

På konferansesenteret i Nesbyen hvor vi var innkvartert var det ingen dekning, verken med eller uten den ekstra antennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med ICE i Hallingdal - dekning?


Neste dag tok vi toget tilbaket til Oslo. Dette var av den typen som tidligere ble kalt Signatur, og vi installerte oss i Komfort-avdelingen. Der var det nesten fullt, ingen av plassene med arbeidsbord var ledige. Vi fikk likevel installert oss med PCen på brettet og antennen i stollommen foran oss.

Vi holdt et årvåkent øye med signalindikatoren i styreprogrammet. Vi ankom Hønefoss, men fremdeles var det ikke tegn til liv. Vi hadde noen blaff da vi passerte Jevnaker, men først da vi kom til Roa, som ligger omtrent der nordmarka slutter i nord, var det en periode med stabil dekning. Vi rakk å sjekke mail og starte nettleseren. Vi fikk derimot ikke testet med Surfometeret, fordi ned mot Nittedal forsvant dekningen, og dukket ikke opp igjen før vi kom til Nydalen. Derfra var de utmerket dekning ned mot Oslo S.

Konklusjon

I bunnen av Hallingdalen er det altså ikke noe å hente foreløpig. I hvert fall ikke når man reiser med tog. Det som forbauset oss mest var at det ikke var signal i Hønefossområdet.

Videre testing

Neste stikkprøve for dekning vil være i Møretraktene senere i mai.