Mechwarrior 4

Den velkjente og respekterte Mechwarrior-serien er nå under Microsofts kontroll. Men frykt ikke, det nyeste spillet i serien er muligens det beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mechwarrior er i mange kretser en nesten legendarisk spillserie, som i sin tid begynte som et vanlig brettspill. Mechwarrior-universet ble etter hvert overført til PCen, som så langt har resultert i fire populære spill.

Mechwarrior-serien har en ganske turbulent historie, i og med at alle de fire spillene ble utviklet og publisert av forskjellige selskaper. Nå er lisensen tilbake hos de originale skaperne FASA Interactive, og med Microsoft i ryggen har de klart å skape et meget underholdende spill.

Bakgrunnen for Mechwarrior 4: Vengenance er annerledes enn i de tidligere spillene – i denne omgang er det ditt oppdrag å hevne deg på den onde Steiner-klanen, som har angrepet din planet. Og siden det er Mechwarrior vi snakker om her, setter du deg inn i en gigantisk robot og løper ut på slagmarken med raketter, lasere og maskingevær.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det er lurt å gå gjennom treningsoppdraget først, siden kontrollsystemet for Mech-robotene er ganske komplisert, spesielt hvis du ikke har spilt Mechwarrior før. Utviklerne har redusert antallet kontroller i forhold til de tidligere spillene, men du må fortsatt lære deg å styre robotens overkropp, håndtere våpensystemene og andre funksjoner.

Bakken rister

Oppdragene du må gjennom utspiller seg på steder som månelandskap, snødekte fjell til byområder. Det er noe fascinerende med å være i kontroll av en så massiv maskin, når dine motstandere er minst like store og kraftige. Du kan velge mellom å styre din Mech fra første- og tredjepersonsperspektiv, og det er egentlig kun i tredjeperson at du virkelig ser hvor kraftige maskiner det er snakk om her.

image: Mechwarrior 4

Planlegging er et svært viktig aspekt ved spillet, og kan være avgjørende for utfallet av kampen. Før du begynner dine oppdrag, bør du derfor ta turen til verkstedet, hvor du kan endre på absolutt alle aspekter ved din Mech, fra farge til våpentype og plassering, skjold og en mengde annet. Du får også muligheten til å plukke med deg deler fra ødelagte roboter til fienden, og installere dem på din maskin.

Kampene er intense, og varierer mellom raske skuddvekslinger og mer balanserte slag. Det er akkurat nok variasjon i oppdrag og terreng til å gjøre de fleste fornøyd.
Flerspillermulighetene i Mechwarrior 4 forlenger spillets levetid betraktelig, i og med at de inkluderer en lang rekke spillemoduser.

Bra presentasjon

Etter å ha startet spille får vi først se noe så uvanlig som en intro med ekte skuespillere. De siste årene har tendensen vært å lage filmsekvenser med den samme 3D-motoren som spillet bruker, ettersom det er mindre kostbart. Levende skuespillere er sjeldne for tiden, og det blir derfor litt synd at Mechwarriors filmklipp ikke akkurat er av beste kvalitet. Introen er i og for seg bra, men de senere filmklippene som du får se mellom oppdragene kan du like gjerne bare hoppe over.

image: Mechwarrior 4

Grafikken i spillet er det imidlertid ingenting å utsette på. Spesielt er Mech-robotene utrolig bra animert. Teksturene er også flotte, og du kan tydelig se omfanget av eventuelle skader på roboten. Terrenget er også meget bra laget, med objekter i full 3D, realistiske trær og væreffekter.

Konklusjon

Vi savner en skikkelig bakgrunnshistorie for oppdragene i Mechwarrior 4. Koblingen mellom oppdragene virker også rett og slett noe tilfeldig. Selvsagt er Mechwarrior et rent actionspill – her finner du ikke et snev av eventyr, interaksjon med andre eller humor. Klarer du å leve uten det, får du et av de beste actionspillene som har kommet den siste tiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!