Med enkle småprogrammer kan QuickClean rydde opp på PCen. Det er også en mer avansert modus. <a target=_top href="http://www.dinside.no/ds/owa/a.vis?id=17275">Klikk her</a> for å se et skjermbilde av avansert modus.
Med enkle småprogrammer kan QuickClean rydde opp på PCen. Det er også en mer avansert modus. Klikk her for å se et skjermbilde av avansert modus.Vis mer

McAfee QuickClean

En installasjon av Windows kan bli temmelig "grisete" etter en tid. Programmer, surfing og egne mer eller mindre vellykkede justeringer kan alle påvirke oppsettet og legge igjen ulikt søppel. McAfee QuickClean er verktøyet som kan rydde opp.

McAfee QuickClean er en ny samling småprogrammer som kan rydde opp i ulike deler av Windows-installasjonen din. Du kan fjerne programmer på en enkel og komplett måte, du får flere veivisere for å fjerne unødvendige filer på harddisken, du får hjelp til å finne duplikater av snarveier/ filer, og du kan få hjelp til å rydde i registeret. Sistnevnte er selvsagt alltid forbundet med risiko, og bør ikke gjøres med mindre du har tatt sikkerhetskopi først.

Fjerner søppel

QuickClean rydder opp i midlertidige Internett-filer (cache), snarveier som ikke peker til noe lenger, fragmenter av filer, registerfilene, temp-katalogen i Windows og til og med epost som kan slettes (f.eks. mappen med sendt epost). Alt dette kan selvsagt gjøres manuelt, men akk så mye enklere å starte et lite program som fikser jobben.

Et tillegg som QuickClean tilbyr som du ikke kan gjøre selv, er muligheten til å overskrive slettede data på disken (McAfee Shredder). Normalt kan nemlig filer som er slettet hentes frem igjen lenge etter at de er slettet fra disken. De mest paranoide vil nok sette pris på å få en mulighet for å slette dataene for godt...

QuickClean kan også fjerne andre spor fra surfing på Internett, som "history" (en base som viser hvor du har vært ulike dager), komponenter av ActiveX-typen som er installert og nedlastede filer som kan fjernes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til de svært enkle småprogrammene som kan rydde på PCen med et klikk, tilbyr programmet også en mer avansert modus hvor du virkelig kan grave deg ned i materien. Den avanserte modusen lister alle dubletter, mediefiler, oppføringer i registerfilen som ikke peker på noe osv. osv. Klikk her for å se et skjermbilde av avansert modus.

Overvåker installasjoner

I tillegg til å bære ut søpla, kan QuickClean også overvåke installasjoner av nye programmer slik at du med 100% sikkerhet kan fjerne alle spor av programmer hvis du vil fjerne dem igjen. Denne funksjonaliteten finnes til en viss grad i Windows allerede, men all erfaring tilsier at Microsoft ikke har vært grundig nok med dette.

Intet vidundermiddel

Selv om McAfee QuickClean kan fjerne søppel fra PCen din, er dette ikke noe verktøy for å kurere virkelig syke installasjoner. Fungerer PCen din noenlunde OK, kan du få en raskere og mer stabil installasjon. Hvis det derimot er noe mer omfattende som er galt, må du nok forske mer i materien eller installere hele maskinen på nytt.

Dette kan vi i DinSide Data hjelpe deg med. Datadoktoren har en lang rekke tips for å reparere, forbedre og trimme Windows.

Hvis du ønsker å teste programmet, kan du laste ned en demo med alle funksjoner fra denne siden. Velger du å beholde programmet, koster det 29 dollar å registere deg som bruker.