Maxtor med 17,2 GB harddisk

DiamondMax 4320 er en splitter ny harddiskserie fra Maxtor. Tidligere harddisker fra Maxtor har kommet svært godt ut i vår harddisktest. DiamondMax 4320 er en utvidelse av DiamondMax 3400- og 2880-seriene som vi har testet. Med hele 17,2 GB, har Maxtor nå markedets største EIDE-disk.

 Foto: Maxtor/Erik
Foto: Maxtor/Erik Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

DiamondMax 4320-serien introduserer hele 4,3 GB pr. plate, og er helt i tet på dette området. Den minste disken med bare en plate har 4,3 GB, og den største med fire plater har 17,2 GB.

LES OGSÅ:

Diskene er ellers helt identiske med 3400-serien, men vil oppnå høyere overføringshastighet takket være den høyere tettheten og et dobbelt så stort hurtigbuffer. Med sine 5400 rpm (ommdreininger pr. minutt), 512 KB buffer og 9 ms søketid, er dette en kandidat til ny "Best i test". Det vil vi komme tilbake til etter at vi har testet den.

De første diskene som kommer ut av samlebåndet vil ha UltraDMA/33 EIDE-grensesnitt. Det er det raskeste grensesnittet i dag, men senere versjoner vil benytte UltraDMA/66-grensesnittet. Hvis det skjer snart, vil Maxtor bli den første produsenten med dette grensesnittet. UltraDMA/66 forventes å komme som standard i alle PCer til neste sommer og vil levere en teoretisk overføringshastighet på hele 66MB pr. sekund. UltraDMA/66 er bakoverkompatibel med alle tidligere IDE-grensesnitt.

Diskene er allerede i produksjon i Maxtors fabrikk i Singapore, og leveransene skal starte i løpet av oktober. Den norske distributøren LK Distribusjon AS (Tlf: 32 75 44 44) var i skrivende stund ikke sikker på når diskene ville være klare til levering.

Artikkelen fortsetter under annonsen