Maxtor lanserer 160 GB harddisk

Verdens største produsent av harddisker har hatt for vane å bryte barrierer. Nå økes lagringsrekorden for IDE-harddisker med hele 25% i ett jafs!

Den nye harddisken, som har fått betegnelsen DiamondMax Plus D540X ble vist på en pressekonferanse mandag denne uken. Disken er den første som benytter det nye ATA133 grensesnittet.

Harddisken opererer med en omdreiningshastighet på 5.400 omdreininger i minuttet, og bør derfor være mest interessant for deg som ønsker mest mulig plass og ikke nødvendigvis den raskeste løsningen. Søketiden er uansett på akseptable 9.6 millisekunder...

Støtter 144 petabytes

Dagens PCer har ikke innebygd støtte for ATA133-grensesnittet, og derfor leveres disken med et eget ATA133 PCI kontrollerkort. Dermed finnes det håp for at også du kan bruke disken på din PC. ATA133-grensesnittet, sammen med Maxtors "BigDrive"-instruksjoner, skal i teorien støtte harddisker på inntil 144 petabytes (eller rundt 144 millioner gigabytes, noe som burde vel holde en stund).

Diskene ventes på markedet allerede i slutten av denne måneden, og prisen ved introduksjonen på det amerikanske markedet vil ligge på $399 eller rundt 3500 kroner. Erfaringsmessig vil ikke denne prisen avvike mye fra hva vi vil se her hjemme.

Vi vil selvsagt teste disken så snart den foreligger her hjemme.

(Kilde: ExtremeTech)