Maxi Gamer 3D II PCI

Voodoo 2-teknologien begynner å vise aldringstegn, men kan fortsatt konkurrere med de fleste når det gjelder spill-ytelse. Guillemot sitt Voodoo 2-kort beviser dette.

Maxi Gamer 3D II PCI
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Voodoo 2-brikken er den mest berømte 3D-prosessoren noensinne. Den er oppfølgeren til den originale Voodoo Graphics-brikken fra 3Dfx. Selv om Voodoo 2-baserte kort har vært tilgjengelige lenge, er de fremdeles veldig konkurransedyktige, særlig når det gjelder rå ytelse. Guillemot sitt kort er et godt eksempel på dette.

LES OGSÅ:

Det er viktig å huske at dette kortet, akkurat som alle andre Voodoo 2-baserte produkter, er et tilleggskort som kun tar seg av 3D-funksjonene. Du trenger et 2D-kort installert i maskinen din på forhånd. Under installasjonen av Maxi Gamer 3D II kobles det sammen med 2D-kortet med en kabel som følger med.

Datamaskinen fant kortet umiddelbart, og driverinstallasjonen gikk uten problemer. Etter omstart dukker Voodoo 2-kontrollpanelet opp, hvor det blant annet er mulig å stille inn oppdateringsfrekvens og andre driverdetaljer. Det er derimot ikke mulig å stille inn klokkefrekvensen, noe som er vanlig i mange andre Voodoo 2-kort. Denne er fastsatt til 90 MHz.

Raskest i klassen

Etter installasjon gikk vi over på spilltestene, og kortet oppførte seg som fisken i vannet. De fleste spillene -- til og med i dag -- er gjerne skreddersydd for Voodoo 2, selv om de fungerer bra også med andre brikker. Det har etter hvert kommet konkurrenter som leverer en ytelse som ligger nærme Voodoo 2-standarden, men Maxi Gamer er fremdeles et imponerende valg. Vi prøvde Quake II, SiN, Half-Life og Unreal for å teste Glide og OpenGL-ytelsen, og kortet hadde ingen problemer med noen av dem.
Direct3D-spill som Carmageddon 2 og Descent 3 kjørte også kjapt og uten hakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eneste klage er bildekvaliteten. Den er på ingen måte dårlig, men sammenlignet med f. eks. Matrox Millenium G200, er det noe som mangler. Ikke rart, siden Voodoo 2 ikke har støtte for mer en 16-bits farge.

Kortet går heller ikke høyere enn 800x600 oppløsning, som kan være litt lite i noen tilfeller.

Det er viktig å huske at ytelsen kan økes ytterligere med kjøp av enda et kort (av samme merke og like mye minne), som kobles sammen med det eksisterende. Resultatet er to Voodoo 2-kort som deler på oppgavene, og det gir en ytelse ingen andre har klart å nærme seg, hittil. Da kan også oppløsningen økes til 1024x768.

Ikke for alle

Dette kortet kan DinSide anbefale på det varmeste, men ikke til alle. Maxi Gamer 3D II er designet for spillere, og ikke ”vanlige” brukere. Pleier du ikke å spille dataspill, eller nøyer du deg med mindre krevende spill en gang i blant, ligg unna. Da er et G200 eller Voodoo Banshee-basert kort valget for deg. Er du derimot villig til å bruke penger på et spillkort, er Voodoo 2 fremdeles noe av det beste på markedet. Men husk at flere produsenter kommer i løpet av året med produkter som tar sikte på å utkonkurrere 3Dfx sin dominans, og DinSide kommer selvsagt tilbake med tester av disse så snart som mulig.