Matrox lanserer G550

Matrox er tilbake med en ny brikke, som retter seg heller mot profesjonelle brukere enn spillere. Hva er nytt med G550?

Det er en stund siden Matrox klarte å konkurrere seriøst med storheter som NVIDIA eller ATI, og det kan virke som om de har gitt opp kampen. Man skal selvsagt aldri si aldri, men foreløpig holder produsenten lav profil med sin nyeste brikke.

T&L

Den kanskje mest interessante nyheten med G550 er den såkalte HeadCasting-teknologien, som i bunn og i grunn er en DirectX 8-kompatibel Transform & Lighting-motor. Dette innebærer selvsagt bedre 3D-kvalitet og ytelse enn på deres tidligere produkter.

Et interessant poeng er at Matrox introduserer et helt nytt bruksområde for HeadCasting-motoren: Online-kommunikasjon med 3D-funksjonalitet, for eksempel bilder av hodene til personer som snakker med hverandre, med sanntids rendering av bevegelser og tale. Det blir spennende å se hvordan denne teknologien fungerer i virkeligheten.

Utenom dette kommer G550 til å ha en mer komplett DualHead-løsning enn tidligere produkter. Blant annet er det nå støtte for to uavhengige digitale flatskjermer samtidig.

Utenom disse nyhetene har G550 mindre forbedringer som bedre fargegjengivelse og DVD-avspilling. 2D-kvaliteten er selvsagt på svært høyt nivå, med 360 MHz primær RAMDAC.

Matrox G550 vil være tilgjengelig i norske butikker i løpet av tredje kvartal 2001, og kommer til å koste 1.595 kroner.