Matrox G400 lansert

Kampen om hvem som har den raskeste grafikkbrikken fortsetter, og nå entrer Matrox banen. I disse dager lanserer de en oppfølger til sin suksessrike G200-brikke, men er den bra nok?

Kort basert på G200-prosessoren som Millennium, Mystique og Marvel har vært (og fortsatt er) populære blant brukere som er ute etter en god og rimelig 2D/3D-kombinasjon. Nå har Matrox lansert sitt nye barn, G400, som skal altså erstatte de eldre kortene.

Prosessoren høres meget imponerende ut, med støtte for flere 3D-funksjoner, 4x AGP, opptil 32 MB RAM og en RAMDAC på 300 MHz. Ifølge pressemeldingen er G400 den første grafikkbrikken med 256-bits DualBus-arkitektur. Den nye brikken skal kunne levere en 3D-ytelse som er tre ganger raskere enn tidligere generasjoner.

Best på bildekvalitet

En av grunnene til G200's popularitet blant spillere, har vært den ypperlige bildekvaliteten. Matrox var blant de første som inkorporerte 32-bits fargedybde i sine produkter, noe som gjorde det mulig å spille spill med millioner av farger på skjermen.

G400-prosessoren baserer seg på en såkalt ”Vibrant Color Quality 2”(VBC2) -arkitektur som ytterligere øker bilde- og fargekvaliteten på spill med multiteksturing. En kombinasjon av VBC2 og en veldig god 3D-ytelse vil muligens gjøre brikken til førstevalget blant spillinteresserte.

Også i forbindelse med Direct 3D-baserte spill lover Matrox det ypperste i bildekvalitet, takket være støtte for såkalt Environmental Bump Mapping. Denne teknologien skal ytterligere øke graden av realisme.

2D-siden er heller ikke glemt, og G400 skal støtte oppløsninger opptil 2048x1536 punkter med 32-bits fargedybde.

Matrox G400-baserte kort vil også delvis støtte maskinvarebasert DVD-avspilling.

Prosessoren støtter alle dagens program- og maskinvare standarder som DirectX, OpenGL, Pentium III, AMD K7 og Windows 2000. Det ventes at de første kortene vil dukke opp andre kvartal 1999, og DinSide vil selvsagt teste dem så fort de er tilgjengelige.