Masse nytt i Opera 15

Blir penere, raskere og får flere nye funksjoner.

Slik ser nye Opera 15 ut. Oppdateringen byr på masse nytt både over og under panseret. Foto: DinSide
Slik ser nye Opera 15 ut. Oppdateringen byr på masse nytt både over og under panseret. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske nettleseren Opera er klar i en ny betaversjon for Windows og Mac.

Opera Next, som selskapet kaller testversjonene sine, kommer med en rekke nyheter.

Blant annet har den fått samme innmaten som blant annet Chrome og Safari bruker, noe som skal gi bedre kompatibilitet med nettsider enn tilfellet er i dag.

Ifølge Opera skal nettleseren være laget fra bunnen av, og oppgraderingen er såpass stor at selskapet like greit har hoppet over to versjonsnumre, slik at den nå er oppe i utgave 15.

Les også: Opera på Android blir "ny"

Felles adresse- og søkefelt

Nettleseren har også fått en overhaling av brukergrensesnittet, med større grafiske elementer og mer moderne design. Speed Dial-startsiden har blitt redesignet, og snarveier til nettsider kan nå filtreres og organiseres i mapper.

Endelig har også adressefelt og søkefelt blitt slått sammen til en linje, slik vi kjenner det fra andre populære nettlesere som Chrome eller Safari.

image: Masse nytt i Opera 15


Med en helt ny funksjon kalt Oppdagelser kan du få opp innhold fra nettet som skal være relevante for deg basert på ditt eget språk, og på hvor du befinner. Sakene kan sorteres etter kategori.

image: Masse nytt i Opera 15


Samlinger gjør det mulig å like innhold eller hele nettsider til senere bruk, ikke helt ulikt Pinterest.

image: Masse nytt i Opera 15


Les også: Internet Explorer 10 klart best ut i ny sikkerhetstest

Egen e-postklient

Nettleserens Off-Road-modus, tidligere kjent som Opera Turbo, støtter dessuten nå SPDY-protokollen, som skal gjøre at nettsider lastes inn enda raskere enn før.

Opera har også valgt å fjerne den innebygde epost-klienten i nettleseren, og tilbyr i stedet et nytt, separat lettvekter-verktøy kalt Opera Mail for brukere som fremdeles ønsker å bruke deres løsning.

Du kan lese mer om og laste ned Opera Next (versjon 15) her. Nettleseren er gratis og tilgjengelig for både Windows og Mac. Last ned Opera Mail herfra.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!