MaskinvareI motsetning til det vi er vant med har vi i denne prisklassen fått solide og mer påkostede kabinetter. Cooler Master er representert av både Datakjeden og Komplett med Centurion 5 og Cavalier 3. Netshop har på sin side et kabinett fra (for oss) ukjente 3R Systems.Fra venstre: Datakjeden, Komplett og Netshop.

Det er egentlig ganske mye som kan sies om kabinettene, men vi skal holde det forholdsvis kort. De nevnte kabinettene fra Cooler Master er stilsikre og robuste valg. Begge kommer med 120mm vifte bak og 80mm vifte foran for å sikre god gjennomstrømning av luft.

Passe varmt? Vis mer


Netshop sin løsning gir oss en litt mer følelse av plastikk i frontpartiet, men ellers virker det solid nok. Også her finner vi en kabinettvifte foran og bak på 120mm. Men til vår store overraskelse var disse viftene koblet mot kabinettets innebygde viftestyring som kan reguleres automatisk (etter temperatur) eller manuelt. Tre sensorer er montert inne i kabinettet og temperaturen kan også leses av på fronten, slik at du fort kan se om du trenger ekstra luftgjennomstrømning en varm sommerdag.

Skjermer

Som vi tidligere har nevnt så er kvaliteten på 19 tommers skjermer blitt nokså uniform, og det hører med til sjeldenhetene at vi ser en virkelig dårlig skjerm. Riktignok har Tiburonen som følger med Komplett sin maskin et lite blåstikk fabrikkinstillingene, men det er noe vi kun legger merke til ved direkte sammenligning med andre skjermer, pluss at det kan justeres. BenQ-skjermene fra Datakjeden og Netshop har vi lite å utsette på.

Tastatur, mus og høyttalere

Logitech G5 lasermus. Med vekter. Vis mer


Her er det noe for enhver smak, selv om det er Logitech over så å si hele linja. Datakjeden har sendt med en liten våt drøm for fanatiske spillere: en G5 lasermus, der du med hjelp av små vekter selv kan bestemme tyngden. Også tastaturet (UltraX Media Keyboard) er det klasse over. Komplett på sin side har gått for en mer standard billigløsning, men sender i tillegg med et ekstra tastatur: Microsofts Media Center-tastatur. Netshop har satset på en helt trådløs pakke (S 510), men siden musa lett kan ha en liten forsinkelse vil nok kanskje seriøse spillere kjøpe inn en ekstra mus med ledning til slik bruk.

Logitech X-530 (her med minus to høyttalere) Vis mer


Lydmessig tar Komplett tar livet fullstendig med ro og serverer de to sedvanlige plastboksene som kalles Logitech S-100. For nye lesere kan vi fortelle at dette er et par gjengangere på høyttalersiden som det kommer lyd ut av, uten at det akkurat imponener på noen som helst måte. Datakjeden har på sin side lagt ved et par XFX Xgear hodetelefoner i stedet for vanlige høyttalere. Netshop prøver å utklasse sine rivaler med et 5.1 høyttalersett: X-530 fra Logitech. Og det klarer de også i dette selskapet. Naturligvis er det ikke verdens beste surroundsett, men bra nok til at det blir gøy!

Når det gjelder lyd er det altså Netshop-maskinen som må sies har det beste pakketilbudet, men har du veldig bra høyttalere fra før nevner vi at Komplett stiller med det beste lydkortet.

Støy

Med maitilbudene kommer det både gode og dårlige nyheter når det gjelder støy. Både Datakjeden og Komplett har puttet inn nokså stillegående strømforsyninger fra NorthQ, og det er jo bra. Problemet er at denne satsingen er tilnærmet bortkastet på grunn av grafikkortene fra XFX de begge også er utstyrt med. Denne modellen har nemlig en av disse irriterende små plastviftene som bare tigger om å bli byttet ut med et stillere alternativ.

Faktisk er det Netshop sin maskin som bråker minst, eller for å si det slik, har den mest behagelige støyen. Den store synderen i dette oppsettet er ikke grafikkortet (som faktisk har en støysvak løsning), men strømforsyningen med to vifter på 80mm som ganske raskt bestemmer seg for å sette opp farten. Men på tross av dette har altså Netshop-maskinen til sin fordel at kabinettet har innebygget viftekontroll.

Men det er altså fremdeles rom for forbedringer på dette punktet. Det skal ikke være noen umulighet å skaffe frem en maskin med rolige vifter på både prosessor, grafikkort og i strømforsyningen.

Media Center?

Komplett og Netshop sender sine maskiner med Windows XP Media Center Edition. Netshop-maskinen kommer i tillegg med TV-kort og fjernkontroll, så der har du en fullstendig løsning dersom du ønsker det. Glem likevel ikke at også Komplett kommer med fjernkontroll i tillegg til Media Center tastaturet, så putter du inn et TV-kort har du alt klart der også. Komplett har forresten på toppen av det hele puttet inn et trådløst nettverkskort i sin maskin.

Ellers skal alle nettbutikkene berømmes for å ha blitt flinke til å pakke ned ekstra skruer og ledninger, det varmer hjertet til en gammel PC-bygger. Bravo folkens!

Joda, vi har en konklusjon til slutt også! --->