Maskinvare for alle penga

Los Angeles (DinSide Data): Selv om E3 ikke er en utpreget maskinvaremesse, presenteres det likevel mye spillrelatert utstyr. Grafikkort, høyttalere og gamepads er noe av maskinvaren du finner på E3, og vi har sett på nyhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Maskinvare for alle penga

Siden det er spillene som tar opp størstedelen av Convention Center i Los Angeles, blir maskinvareprodusentene fort tvunget til de mer avsidesliggende områdene i messehallene. Men disse selskapene klarer likevel å vise seg frem.

Grafikkort selger

Skjermkort er nok den komponenten spillentusiastene interesserer seg mest for. Og det vet produsentene å utnytte. De aller fleste av spillene på årets messe ble vist på GeForce 2-baserte maskiner, og selve kortet dukket opp på mange flere steder. Den største standen blant alle maskinvareprodusentene tilhørte Creative, og deres GeForce 2-kort stod i fokus. Elsa og Hercules viste også frem sine grafikkort. NVIDIA, derimot, trakk seg tilbake til et møterom og delte ut gratis solbriller. De skrøt også av sin X-Box-kontrakt.

3dfx var praktisk talt usynlig. De hadde ingen offentlig stand, og viste frem Voodoo 5 bak lukkede dører. Og selv om toppmodellen Voodoo 5 6000 har høstet mange lovord, benyttet 90% av utstillerne seg av GeForce 2. Det er nok ganske synd for denne tidligere storheten.

Ristet, men ikke rørt

Spillutstyr ble også vist på messen. Logitech stilte ut en meget bra gamepad, og denne måtte vi selvsagt prøve. Den lignet noe på PlayStation-kontrollen, med to analoge joysticks i midten. I tillegg hadde den masse knapper, og ikke minst force feedback som ristet behagelig, men med lite variasjon. Viktigst av alt, den var svært komfortabel i bruk – noe Logitech-produktene er kjent for.

Microsoft hadde en innretning for strategispill-entusiaster. Den betjenes med venstre hånd, og brukes rett og slett til å gi kommandoer. Sikkert praktisk for de som behøver det.

Microsofts presenterte også et stemmekommunikasjon-system, som så morsomt ut. Det fungerer ypperlig i blant annet Unreal Tournament, men er nok mest beregnet for mer avanserte lagspill som for eksempel Allegiance.

Vi sjekket også de mye omtalte Razer Boomslang-musene, og de var like bra som vi ventet. Boomslang er beregnet for førstepersons-spillere, og har derfor en uvant utforming. Tyngdepuktet er plassert lenger bak enn på vanlige mus, og knappene er svært komfortable. Produsenten nå har fått en europeisk distributør, så vi håper på å få noen testeksemplarer snart!