Mas mas mas…

Noe som er fremdeles er veldig irriterende når man tar i bruk en ny PC er å gjøre ferdig installasjonen, laste ned oppdateringer, forholde seg til beskyttelsesprogrammer og forslag til både det ene og det andre. Dette skjer både ved første oppstart og i et stykke tid etter at selve programvaren er på plass.

Hvem har skylden?

Operativsystemet Vista, med alle sine stadige feilrettinger og tilhørende nedlastinger, må ta sin del av skylden, men produsentene må også ta sin del av ansvaret, siden de legger ved installasjoner av tilleggsprogrammer som til tider overgår Vista i gjentagende mas og bryderi for brukeren.

Spesielt maskinen fra Toshiba var befengt med dette i spesielt stor grad.


Dette er synd, for maskinen er ellers helt utmerket. På denne maskinen var det så ille at vi ikke fikk kjørt ytelsestestene uten å rydde opp i virvaret først. Også under vanlig bruk var dette spesielt irriterende og en solid nedtur for brukeropplevelsen.

For en fersk bruker skaper alt dette bare forvirring, og den som svarer bekreftende på alt installasjonsprogrammene spør om ender fort opp med en maskin som fungerer dårligere enn den burde.

---> Vi måler ytelse på maskinene