Manglende stacks

Jeg lurer på hvordan man setter opp flere stacks. Bruker både windows ME og windows 98. Begge operativsystemene fryser en del og sier det er for lite stacks. Virker som det har med minne å gjøre. Fint om du kunne ta opp dette da det helt sikkert er flere som har det samme problemet. Jeg har 512mb ram, 2*30 gb(tilsammen 60 gb) IBM (307030) harddisker, Gigabyte(6BXE) hovedkort med nyeste bios F2E fra Desember 2000, 667mhz PIII.

Hilsen Tony.

Datadoktoren svarer:

Det første som slår meg er at du kanskje opplever dette problemet når du kjører eldre programvare? Såkalt stack-overflow var langt mer utbredt under MS-DOS og Windows 95, men i de siste årene har både drivere og programvare håndtert dette bedre og dermed kræsjet mindre p.g.a. stack-overflow.

Stacks kan defineres som lagringsplass i minnet for et program som kjøres. Her legges forskjellige typer spørringer til et program i kø, f.eks. når en tast trykkes ned på tastaturet. Hvis mange enheter legger inn spørringer i samme kø (bruker samme interrupt) kan stacken bli full, og viktig informasjon for systemet i minnet kan bli overskrevet.

Stack-størrelsen stilles inn i filen CONFIG.SYS som ligger på roten av c:\-partisjonen, eller roten av den partisjonen du har installert et operativsystem på. Windows ME tar vanligvis ikke hensyn til CONFIG.SYS, men tar en titt hvis et program som bruker diverse MS-DOS operasjoner startes.

Hvis du åpner CONFIG.SYS i for eksempel Notepad, kan du editere innstillingene for Stacks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syntaksen er:
STACKS=9,128

hvor 9 står for antall stacks og 128 for antall bits. 9 og 128 var standard for MS-DOS, men du kan også forsøke å sette den til STACKS=0,0 .

Hvis disse to innstillingene ikke fungerer, kan du sette stacks-verdien til det maksimale, som blir STACKS=64,512 .
Lykke til.

Les alle spørsmål og svar