Mange vinduer oppe?

Linux-brukere har hatt det lenge, men Windows-brukere kan også få virtuelle skrivebord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undetegnede har et lite problem, som jeg sikkert deler med veldig mange: det kan til tider flyte over med vinduer på oppgavelinjen.

Når man jobber på datamaskinen hele dagen, særlig med nettrelaterte ting, er det en del vinduer å holde styr på. Selv har jeg et e-postprogram, bilderedigeringsprogram, artikkelsystemet, Jango og x antall nettleservinduer oppe. Kjenner du deg igjen?

Det finnes håp for oss som sliter med dette. Man kan nemlig forskyve problemet - ni ganger for å være mer nøyaktig.

Flere skrivebord

VirtuaWin er et lite program som kan gjøre det lettere å skille mellom jobb og privatliv. I stedet for å kjøpe flere skjermer trykker du på en tast, og et nytt virtuelt skrivebord dukker opp.

I setup-vinduet kan du styre hva som skal til for å bytte skrivebord og en rekke andre ting.
I setup-vinduet kan du styre hva som skal til for å bytte skrivebord og en rekke andre ting. Vis merDet fungerer omtrent slik: Skrivebord 1 er full av programmer på oppgavelinjen, og det meste er ikke jobb-relaterte ting, som Facebook og MSN. På jobben vil jeg gjerne har det litt ryddig, så jeg lager et nytt skrivebord, skrivebord 2. Ved å trykke på en hurtigtast kan jeg bytte fra skrivebord 1 til skrivebord 2, hvor det bare ligger jobbrelaterte ting som e-postprogram og et bilderedigeringsprogram.

Med dette løser man to problemer på en gang - sjefen (sorry, Herr Redaktør! Selvsagt gjøres dette bare i lunsjpausen.) ser ikke at jeg er aktivt inne i en samtale på MSN på skrivebord 1, fordi jeg bare bytter til skrivebord 2. Dette kan jo også brukes til noe mer produktivt - det går veldig raskt å bytte mellom skrivebord, noe som gjør at VirtuaWin kan fungere som en erstatning for alt + tab.

Med en maksgrense på ni skrivebord er mulighetene ganske store.

Enkelt i bruk

Programmet ligger hele tiden i system-statusfeltet (nederst til høyre i Windows, der alle ikonene ligger). Ved å høyreklikke på ikonet kan du gå inn i setup-menyen for å konfigurere programmet.

Her kan du styre hvordan du vil bytte vinduer - Det er for eksempel mulig å føre musepekeren til toppen av skrivebordet for å bytte. Selv har jeg lagt skrivebord 1 til F1-tasten og skrivebord 2 til F2 og så videre. En annen kjekk funksjon er "Gather" der du kan samle alle vinduene til ett skrivebord.

Husk å trykke på "Disable" før du spiller dataspill!
Husk å trykke på "Disable" før du spiller dataspill! Vis merModuler

Som om ikke det er nok med funksjonaliteten som allerede finnes i programmet, har utvikleren lagt til støtte for moduler. Her kan hvem som helst (med tilstrekkelige kunnskaper, vel å merke) utvikle tilleggs-funksjonalitet til VirtuaWin.

denne siden ligger en rekke tilgjengelige, blant annet et lite ikon som lar deg bytte skrivebord med et museklikk og en modul som bytter skrivebordsbakgrunn etter x antall minutter.

VirtuaWin kan lastes ned fra denne siden og skal fungere på alle Windows-versjoner fra 95 til Vista.

Har du noen tips til å gjøre organisering av arbeid på PCen lettere? Bruk debatten under!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.