Mange nyheter fra Palm

Ny håndholdt PC? Palm lanserer i disse dager en lang rekke nye produkter for entusiaster av små datamaskiner. De fleste bør finne noe de liker i Palms vårkolleksjon.

Palm frir til både profesjonelle brukere, gadget-entusiaster og ungdommer med sine nye produkter, som nå blir offisielt lansert. En del av disse har vi skrevet om før, men det er først nå at fullstendige spesifikasjoner er blitt gjort tilgjengelige.

Fargeskjerm

Palm IIIc Vis mer

Den kanskje største nyheten er Palm IIIc, som kan vise 256 farger på skjermen. Dette gir, ifølge selskapet, økt lesbarhet og utvidede muligheter som visning av bilder, spill, og fargemarkering av diverse avtaler eller adresser.

Palm IIIc skal være markedets letteste håndholdte PC (kun 192 g), og har et innebygget batteri som varer i to uker, og lades opp på noen minutter. IIIc har 8 MB internminne, og det nye operativsystemet, Palm OS 3.5, følger med.

Fire fargeapplikasjoner leveres med datamaskinen: Et program for overføring av JPEG-bilder til IIIc, et kalkulatorprogram, et backgammon-spill og et program som lar deg abonnere på nyheter via Internett. I og med at uavhengige utviklere fritt kan lage programmer til IIIc, er en rekke nye programmer med støtte for farge ventet på markedet i løpet av kort tid.

Flere tilbehørsløsninger finnes også på markedet, som en lader som kobles til sigarettenneren i bil, eller en GPS-navigator.

Veiledende pris på IIIc er 5000 kroner, og den er allerede tilgjengelig.

Palm for ungdommen...

Palm IIIe Vis mer

En annen Palm III-basert maskin heter IIIe, og skal appellere til unge, prisbevisste kjøpere. Denne lille PCen har et trendy design i gjennomsiktig plast, og ellers den samme funksjonaliteten som andre maskiner i Palm III-serien.

Maskinen har 2 MB minne og er utstyrt med versjon 3.1 av Palm OS og andre tilleggsprogrammer. Den har også infrarød port, og krever to AAA-batterier.

Prisen på denne er 1900 kroner, og den blir tilgjengelig fra mars 2000.02.23

...og profesjonelle

Palm Vx Vis mer

Den tredje maskinen som nå lanseres er Palm Vx. Den er en videreutvikling av Palm V-serien, og er beregnet på mer krevende brukere som jobber med databaser og andre krevende programmer. Den har 8 MB minne, og leveres med Palm OS 3.5. Denne maskinen koster 4500 kroner.

En morsom gadget Palm nå også lanserer, er et sammenleggbart tastatur som gjør det enklere å skrive lengre beskjeder eller artikler. Tastaturet passer til alle modeller i III- og V-serien og koster omtrent 800 kroner.

Palm-tastatur Vis mer

Det nye operativsystemet, Palm OS 3.5, introduserer en rekke nye praktiske funksjoner, som en kalenderoversikt som viser alle dagens huskelister, lettere tilgang til menyvalg, utvidede sikkerhetsfunksjoner og bedre synkroniseringsfunksjoner.