Det er ikke bare-bare å ha spionvare installert på PC-en sin. I verste fall kan uvedkommende snappe opp passord og gjøre annen ugagn. Foto: Colourbox.com
Det er ikke bare-bare å ha spionvare installert på PC-en sin. I verste fall kan uvedkommende snappe opp passord og gjøre annen ugagn. Foto: Colourbox.comVis mer

Malwarebytes anti-malware v1.5

Ny versjon er opp til 5 ganger så rask.

Er du uforsiktig når du surfer, kan du fort ende opp med spionvare på PC-en. Mange nettsteder inneholder ondsinnet kode, og enten du har sikkerhetshull i nettleseren din eller går med på å installere noe tøys du ikke burde, kan du ende opp med små programmer som kjører i bakgrunnen.

Disse programmene kan faktisk være ganske skumle - eksempelvis kan en keylogger sende alle tastetrykk til en tredjepart, og det finnes også programvare som f.eks. spytter ut reklame i nettleseren din i ny og ne.

Les mer: Blir du spionert på?

Det finnes flere programmer hvis misjon er å fjerne disse uhumskhetene. Ett av de beste er Malwarebytes Anti-Malware (i skrivende stund det mest populære antispionvareprogrammet fra Download.com og kom nylig i ny versjon (1.5).

Her er høydepunktene i nyhetslisten:

  • Forbedret tid for å gjennomføre scanning - opptil 5x så raskt.
  • Tre ganger så raskt oppstart av programmet
  • Bedre oppdagelsesalgoritme som finner mer spionvare enn før
  • Mulighet til å ekskludere programmer og kataloger fra søk

Resten av nyhetene i versjon 1.5

Malwarebytes anti-malware v1.5


Programmet er både tilgjengelig i gratisversjon, samt en pro-versjon som koster $25. Pro-versjonen inneholder en beskyttelsesmodul som kjører i bakgrunnen, samt mulighet til å sette opp en tidsplan for når maskinen skal skannes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Last ned og sjekk maskinen din: Malwarebytes Anti-Malware