Maks temperatur på RAM?


Hei,

Jeg holder på å bygge meg ny PC og har litt problem med kjøling i kabinettet.

Hvor høy temperatur tåler minnebrikkene før de begynner å feile?

Minnebrikkene er: Kingston HyperX 2048MB DDR2 PC640
1024MB x 2, 800MHz, CL5, "5-5-5-15"

Mvh
KrisR

Datadoktoren svarer

Heisann,

Minnemodulene dine kan tåle nokså høye temperaturer uten problemer. En nøyaktig grense er vanskelig å gi, siden dette varierer med typen brikke og produsent. Men akkurat som med resten av maskinen så vil passe kjøling hjelpe på både minnets levetid og ikke minst muligheten til å presse litt ekstra ytelse ut av det, dersom du driver med sånt.

For ”vanlige dødelige” vil det normalt sett være nok med kabinettets vanlige luftflyt, men entusiaster, overklokkere og folk (eller rettere sagt folk med kabinetter) med dårlig luftgjennomstrømming vil derfor normalt sett spandere på seg egnede kjøleribber og/eller en egen vifte som blåser over minnemodulene. Slikt utstyr er blant annet å finne i velassorterte nettbutikker.

Hvis du får problemer med stabiliteten når du for eksempel spiller eller gjør annet som krever mye av minnet kan det være at du har et problem med temperaturen. En annen måte å sjekke stabiliteten på er å la Memtest86 (http://www.memtest86.com) gå i noen timer for å se om alt er i orden.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar