MaKey MaKey gjør bananer til tastatur

Bak den absurde tittelen på denne saken skjuler det seg faktisk en svært spennende oppfinnelse.

MaKey MaKey er et Kickstarter-prosjekt som i løpet av svært kort tid har blitt en hit på nettet. I skrivende stund har 2623 personer gitt sin støtte til prosjektet, og bidratt med til sammen 114.571 amerikanske dollar.

Det er mer enn fire ganger mer enn utviklerne håpet å få inn før de kunne gå i gang med produksjonen, og prosjektet må i så måte sies å ha blitt en stor suksess.

Erstatter muse- og tastetrykk

I praksis dreier det seg om en koblingsplate med diverse kontaktpunkter som kobles til en ledig USB-port. Ved å koble strømførende kabler mellom kontaktpunktene og hvilket som helst objekt som er i stand til å lede strøm, kan en berøring på objektet erstatte muse- og tastetrykk.

Fantasien setter grensene

Utviklerne har laget følgende demonstrasjonsvideo som viser noen av mulighetene, men oppfordrer brukerne til å bruke fantasien og lage sine egne oppfinnelser ut fra grunnfunksjonaliteten:

Du finner mer informasjon og kan gi ditt bidrag til prosjektet på denne siden. Der kan du også forhåndsbestille MaKey MaKey for 35 dollar + 10 dollar i porto. Leveranse er ventet å skje i august.