MakeMKV - enkel kopiering av Blu-ray og DVD

Kan det gjøres enklere enn dette?

Det finnes en skog av programmer som lar deg kopiere DVD-er til datamaskinens harddisk, og i det siste har det også dukket opp løsninger for å kopiere Blu-ray-filmer på samme måte.

Det er imidlertid ingen av dem som er enklere å bruke enn gratisprotgrammet MakeMKV. Man setter ganske enkelt inn platen, og trykker på DVD->harddisk-symbolet. Deretter skanner programmet gjennom platen, velger ut hovedfilmen for deg, og så snart du trykker på "Make MKV"-knappen, starter kopieringen.

Både Blu-ray og DVD kan kopieres. Eventuell kopibeskyttelser forbigås uten å mukke.

Raskt

I vårt tilfelle ble en 2-timers spillefilm kopiert fra DVD til en videofil på harddisken med etternavn .mkv, i løpet av 20 minutter. MKV (også kjent som Matroska) er en såkalt konteiner som kan innholde flere formater, lydspor, kapittelmerker og undertekster, i tillegg til selve filmen. Filene kan avspilles på de fleste nyere mediespillere, og gjennom gratis videoavspillere for datamaskiner, som VLC, Splash! og Media Player Classic.

MakeMKV - enkel kopiering av Blu-ray og DVD


Det du ikke får i MakeMKV er særlig mange muligheter til å påvirke sluttproduktet. du kan riktig nok velge hvilke hvilke lydspor og undertekster som skal kopieres med, men du kan ikke velge kompresjonsgrad. Vår kopi ble for eksempel på 5,7 GB, mens originalen var på rundt 7. Fordelen er at kvaliteten er så og si identisk med originalen, og for mange er det langt viktigere enn å spare plass på harddisken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du ønsker full kontroll på formater, bitrater og undertekster, bør du heller sjekke ut Handbrake.

Ikke bare Windows

MakeMKV er gratis, og finnes i versjoner for Windows, MacOS X og Linux. Programmet er fortsatt i beta-utgave, og det antydes på utviklernes hjemmeside at muligheten for å kopiere krypterte filmer forsvinner fra gratisversjonen etter betaperioden.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra makemkv.com.