MailStore Home 2.0

Dette programmet lar deg arkivere e-posten din og tar backup med ett eneste klikk.

I serien "kjekke, nyttige og ikke minst gratis programvare vi omtaler her på DinSide" presenterer vi i dag en applikasjon som tar for seg backup av e-post. Vi messer jo stadig om hvor viktig det er å jevnlig ta sikkerhetskopier av personlige filer, og ettersom såpass mye viktig korrespondanse er i elektronisk form i disse moderne tider er e-post en av de tingene du bør passe på ikke kan forsvinne ved et uhell.

Problemet med sikkerhetskopiering av epost har vært mangelen på en tilsynelatende enkel og grei måte å gjøre dette på. Med enkeltfiler som dokumenter eller bilder er det jo grei skuring ettersom filene er små, enkle å finne og fritt kan kopieres til en DVD eller ekstern harddisk slik at du har en kopi dersom uhellet skulle være ute.

E-post er derimot en annen sak. Foruten at all mailen ofte ligger klemt sammen i noen få store og godt bortgjemte databasefiler, har du kanskje også flere e-postprogrammer. Du har kanskje Gmail som din nettbaserte løsning mens Outlook, Windows Mail eller Mozilla Thunderbird gjør sitt på hjemmemaskinen. I tillegg kanskje jobbmailen ligger på en Exchange Server?

Uansett byr ikke en slik backup-jobb på spesielt lystige tanker for den gjengse forbruker, men som du sikkert skjønner finnes det håp. MailStore Home gjør nemlig den jobben mye, mye enklere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MailStore Home 2.0Home-utgaven av MailStore støtter kun tre import-profiler av gangen, men det burde holde for de fleste vanlige brukere.

Mer enn backup

MailStore Home lar deg ikke bare enkelt sikkerhetskopiere din e-post, men fungerer i tillegg som et stort arkiv for dine forskjellige kontoer. Og som i ethvert arkiv har du muligheten til å søke etter og finne frem gammel, arkivert e-post og lese dem enkeltvis - du trenger altså ikke importere en databasefil med tusenvis av e-poster til et gitt e-postprogam for å finne en enkelt mail.

MailStore Home 2.0Det er gode søkemuligheter i MailStore Home.

Før programmet tas i bruk må det selvsagt settes opp. Det å hente inn e-post fra ditt vanlige e-postprogram er nokså rett fram, men skal du hente mail fra eksterne servere (Exchange Server, POP3, IMAP) må du ha e-postadresser, passord og serveradresser for hånden.

Men så snart programmet har fått det den trenger av rett informasjon er det bare å nyte av godene. Som nevnt samles all e-post nå i ett arkiv - fullt søkbart. Backup til CD eller DVD vil også gå som en lek siden et brenneprogram er integrert i MailStore Home. Fakisk holder det med ett eneste klikk, så får du beskjed om å sette inn en plate.

MailStore Home er nå i versjon 2.0 og kun for Windows (2000 eller nyere). Det har støtte for de vanligste e-postprogrammene og tilhørende teknologi, og er dessuten fullstendig gratis å laste ned og bruke.

Få mer informasjon og/eller last det ned herfra.