Mailplane beta

Har du Gmail-konto og Mac bør du sjekke ut dette programmet.

Publisert
Sist oppdatert

Fordelene med å ha eposten lagret på nett, er at du har tilgang til den fra flere maskiner.

Dermed kan du holde deg oppdatert og gi lyd fra deg hvor enn du måtte befinne deg i verden, i tillegg til at muligheten til å grave frem gammel epost med telefonnummeret du hadde glemt eller skrive ferdig eposten til forsikringsselskapet er veldig kjekk.

En av de mest populære eposttjenestene på nett er Googles Gmail-tjeneste, der du får 5GB lagringsplass og Googles kraftige søk rett i innboksen - helt gratis. Denne tjenesten har vi også skrevet om flere ganger før, for eksempel i artikkelen slik får du mest ut av Gmail, som kan være nyttig lesning for de fleste som bruker tjenesten.

Mailplane - Gmail på Mac

Det er ingen hemmelighet at undertegnede er en flittig bruker av Gmail, men det er allikevel et par ting det hender jeg savner ved det å bruke en “ordentlig” epostklient.

Mailplane beta


Det mest attraktive med Mailplane (i hvert fall for min del) er støtten for dra-og-slipp. Når du komponerer en ny epost er det langt mer effektivt å dra en fil rett inn i eposten enn å trykke “browse” og lete den frem. Mailplane har også innebygget støtte for å ta skjermdumper som limes direkte inn i eposten. En fiffig sak er også at du kan velge “Ny melding med skjermdump” fra menylinja, ta et skjermdump og skrive i vei.

Mailplane beta


Bilder du laster opp kan også skaleres/komprimeres automatisk (innstillinger-menyen definerer reglene). Mailplane integreres med iLife-pakken, så du kan velge et bilde i iPhoto og trykke på “email”, så skaleres det eventuelt ned og lastes opp til Gmail-serveren mens du skriver epost. Mailplane støtter også direkte bruk av PDF-eksport; for eksempel kan du skrive et dokument i Pages, velge skriv ut->pdf og velge “send med mailplane”,
så får du opp et vindu der pdf-varianten av dokumentet ligger klar til sending.

Datadoktoren svarer: Gmail i vanlig epost-program?

Støtter flere kontoer

Mer avanserte brukere vil også sette pris på at Mailplane har støtte for vanlige Mac-snarveier og støtter flere Gmail-kontoer, som enkelt kan byttes mellom via et sidepanel. Der er det også angitt antall uleste eposter pr bruker. I tillegg benytter Mailplane seg av Growl for å vise notiser, slik at innkommende epost varsles på fornuftig vis.

Mailplane er altså et program som blir liggende som et “skall” utenpå Gmail. Fordelen er da også at det ikke blir liggende noe data lagret på din maskin, og webgrensesnittet kan brukes som før - kjekt når du skal søke i epost eller merke eposter med stjerne, for eksempel - noe du ikke kan om du popper eposten til en “vanlig” epostklient.

Mailplane beta


Foreløpig har Mailplane private beta-status, og du må melde deg på (eller få en invitasjon fra en venn) for å få tilsendt en betanøkkel (dette tok et snaut døgn for vår del). Dog kommer programmet til å koste $25 når det kommer ut av beta om litt, med $8 ekstra for familielisens.

URL: http://mailplaneapp.com/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer