MailDrop gir deg engangs-epostadresse

Ikke gi din ut din private epost til alle og enhver.

Hva kan du gjøre for å begrense søppelposten som havner i epost-innboksen din? Bruk en engangs-epostadresse fra for eksempel MailDrop. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang
Hva kan du gjøre for å begrense søppelposten som havner i epost-innboksen din? Bruk en engangs-epostadresse fra for eksempel MailDrop. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når man registrerer seg på nett, krever det som regel at man oppgir epost-adresse, men det er ikke alltid man ønsker å gi fra seg den private adressen. Spesielt hvis det er et nettsted man ikke stoler på.

Ofte ender man opp med masse spam som et resultat av det, noe det gjelder å begrense i så stor grad som mulig.

Løsningen er å bruke en engangs-epostadresse som ikke er knyttet opp mot din egen innboks. Det finnes en rekke nettjenester til akkurat det formålet, deriblant MailDrop.

Les også: Hvordan finner svindlerne epostadressen din?

Slik fungerer det

Hos MailDrop kan du finne på ditt eget brukernavn@maildrop.cc, som du kan benytte deg av når som helst. Når du har brukt engangsadressen til noe, gå til MailDrop-nettsidene, tast inn brukernavnet, og du vil få du opp en innboks hvor du kan lese og slette meldinger. Du trenger ikke logge inn med noe passord.

image: MailDrop gir deg engangs-epostadresse


Tjenesten har et pent brukergrensesnitt og fungerer også bra, men eneste aber er at innboksen er offentlig, så hvem som helst kan i teorien ha tilgang til din innboks bare de bruker samme brukernavn. Trikset er da å finne på noe unikt som ingen andre vil finne på. Husk også på at du ikke bruker MailDrop til å motta epost som inneholder personsensitive data.

Les også: Gmail får smartere innboks

Noen begrensninger

I motsetning til andre lignende tjenester, vil MailDrop ta vare på epostmeldingene i innboksen så lenge en ny melding kommer inn hver 24. time. Tjenesten kan imidlertid bare ta vare på ti meldinger samtidig. E-postmeldingene kan heller ikke være større enn 100KB, og vedlegg er heller ikke tillatt.

MailDrop minner ganske mye om en gammel tjeneste kalt Mailinator, som vi har omtalt her, men blant forskjellene er at sistnevnte sletter epostmeldinger etter bare noen timer.

Les også: eM Client - kunne vært nye Outlook