<strong><strong>FINNER RELATERT MUSIKK:</strong></strong> Alt du trenger å gjøre er å angi én sang, og vips. så får du en spilleliste med relaterte sanger.
FINNER RELATERT MUSIKK: Alt du trenger å gjøre er å angi én sang, og vips. så får du en spilleliste med relaterte sanger. Vis mer

MagicPlaylist trenger bare én sang

Og så får du spillelista med sanger som matcher.

Publisert
Sist oppdatert

Å lage en god spilleliste kan være tidkrevende, særlig om du også vil putte inn musikk du ikke har hørt så mye på tidligere.

Forleden dag snublet vi over nettsiden MagicPlaylist, og etter å ha lekt med den syntes vi den var såpass fiffig at vi ikke kunne la være å nevne den i en liten artikkel.

Alt du trenger her er nemlig å angi én sang du liker, og så genereres det automatisk en Spotify-spilleliste basert på musikk som ligner.

LES OGSÅ: Lag smarte Spotify-spillelister

Slik fungerer det

Spotify er en av få musikktjenester som har et API tilgjengelig. Enkelt forklart er dette funksjoner programmerere kan bruke i sin kode for å få tilgang til Spotify-biblioteket fra sine apper og nettsider.

Måten de har gjort det på her, er som følger:

  • Hent artistene som er relatert til artisten i sangen du oppgav.
  • Hent de mest populære sangene fra alle disse artistene og sortér dem etter popularitet, men flytt på dem slik at ingen artister kommer to ganger på rad.
  • Finn de 30 sangene som er nærmest den opprinnelige sangen i popularitet.
Dermed sitter du igjen med 30 sanger som er ganske like i popularitet og fra artister relatert til sangen du oppgav. Dessuten overholdes den gode, gamle DJ-regelen om aldri å spille samme artist to ganger etter hverandre.

Enkelt å legge til i Spotify

Når lista blir generert kan du med et knappetrykk legge den til som en spilleliste i Spotify. Du kan også forhåndslytte på sangene direkte på nettsiden og eventuelt fjerne enkeltspor ved å krysse dem vekk.

Vi hører gjerne hva du synes om tjenesten i kommentarfeltet!

PS! Prosjektet ligger for øvrig på GitHub.

LES OGSÅ: Hørte du på musikken før den ble populær? Finn det ut her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer