Kan MagicPlay ta opp kampen mot AirPlay? Det håper i hvert fall utviklerne som står bak.
Kan MagicPlay ta opp kampen mot AirPlay? Det håper i hvert fall utviklerne som står bak.Vis mer

MagicPlay er et åpent alternativ til AirPlay

Løsningen alle Android-brukere har ventet på?

Det blir ikke stort enklere enn Apples AirPlay-teknologi når det kommer til streaming av musikk fra mobilen eller pc-en til et musikkanlegg eller annen enhet. Et par trykk og så er du i gang.

Ulempen med AirPlay er at Apple eier det eksklusivt og lisensavgiften gjør at kompatibelt utstyrt kan være dyrt. Har man en Android- eller Windows Phone-telefon, er man dessuten ute i kulda.

Les også: DLNA blir stadig bedre

DVD-Jons nye alternativ

Det ønsker DoubleTwist, selskapet bak en populær Android-app med samme navn, å endre med sitt nye AirPlay-alternativ, MagicPlay.

Ifølge The Verge byr Magic Play på samme enkelheten som AirPlay, men fungerer på langt flere enheter uten behov for lisensiering. Kun lyd riktignok, ikke video og skjermspeiling, som AirPlay tilbyr i tillegg.

Et Magic Play-kompatibelt anlegg bør derfor ligge på samme prisnivå som vanlige Bluetooth-enheter, ifølge The Verge.

Les også: AirPlay til PC og Mac

– Bedre enn Bluetooth

MagicPlay skal fungere på samme måte som AirPlay, kompatible enheter må være på samme trådløse nettverk og det kreves ikke noe mer avansert konfigurering enn det.

The Verge skal ha fått en demo av MagicPlay i aksjon, og det skal ha fungert som lovet, oppkoblingen var enkel og lydkvaliteten skal ha vært merkbart bedre enn Bluetooth. Det skal heller ikke ha vært noe lagg i bytte mellom låter på smarttelefonen de testet med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MagicPlay er et åpent alternativ til AirPlay


DoubleTwists egen musikkspiller er den første appen til å benytte seg av Magic Play. Kildekoden gjøres også tilgjengelig for både apputviklere og utstyrsprodusenter, og de første høyttalerne som støtter protokollen er forventet i begynnelsen av neste år.

Det skal allerede være mulig å installere MagicPlay på en Rasperry Pi eller en Google TV-enhet fra kildekoden, som ligger ute på GitHub.

Hvorvidt MagicPlay får fotfeste i markedet gjenstår å se, men DoubleTwist håper flere produsenter skal inkludere teknologien i sine fremtidige produkter og at det skal bli den åpne standarden alle bruker i fremtiden.

Les også: Kommer AirPlay Direct?