Den nye OSX-versjonen inneholder mer enn 200 små og store nyheter og forbedringer.
Den nye OSX-versjonen inneholder mer enn 200 små og store nyheter og forbedringer.Vis mer

MacOS Mountain Lion klar

Du kan oppgradere for en billig penge.

Apple lanserte i dag sin til nå siste versjon av OSX; Mountain Lion. Med hundrevis av nye funksjoner er dette nok en "major" oppdatering. Her er noen av de mer enn 200 nyhetene og forbedringene:

Full iCloud-integrasjon - Logg på, og vips, så synkes alt du har av dokumenter, innstillinger etc. på tvers av enhetene. Ekstra kjekt for deg med flere Mac-maskiner, altså.

Nye programmer - Med messages kan du bruke iMessage direkte fra OSX. Med andre ord vil meldinger du tar i mot på iPhone eller iPad også dukke opp her, slik at du kan svare på dem direkte. Andre nye programmer er reminders (påminnelser) og notes (notater)

Nytt varslingssenter - Fungerer relativt likt som i iOS, der man får listet ut varsler og kan få dem i såkalte "toasts" øverst i hjørnet. Det spørs om ikke skaperne bak Growl mister noen brukere nå.

Stemmestyring - Nå kan du diktere hva maskinen skal skrive på tvers av hele operativsystemet. Også i Microsoft Word, som Apple fleiper med.

Ny delingsmeny - Lar deg dele ting på tvers av operativsystemet, som på epost, Twitter, Flickr eller hva det måtte være. Det sies ingenting om denne er mulig å tilpasse med flere tjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Power nap - Denne likte vi. I Mountain Lion sørger operativsystemet for å ta backup, oppdatere programmer etc. når maskinen er satt i dvale.

AirPlay - Nå kan du enkelt flytte bildet over på en Apple TV slik du kan på iPhone og iPad. Vi lurer litt på hvordan dette fungerer med den nye Macbook Pro-varianten (med ekstrem oppløsning), men det har de sikkert tenkt på.

Game center - På samme måte som i iOS. Du kan spille mot andre, sammenligne high-scores etc.

Les mer hos Apple.

I dag, 25. juli

OSX Mountain Lion er altså klar til nedlasting i App Store fra og med i dag, prisen er 140 norske kroner. Ikke alle Mac-er er kompatible, det kan du lese mer om hos ITavisen.

Les også: Smarte tastatursnaveier på Mac