Mac Mini med Boot Camp - del 2

Vi har nå kommet et stykke lenger og kan presentere testmålinger av MacMini med Windows XP. Råtass eller murstein?

Vi har nå fått MacMini opp å kjøre både i Windows XP og OS X. Feilen lå i versjonen av Windows XP som vi testet, det var en helt oppdatert utviklerversjon. Den hadde selvsagt SP2 og alt det som kreves, men det var likevel ett eller annet som ikke stemte.

Da vi installerte på nytt brukte vi en opprinnelig versjon av XP, som hadde blitt oppdatert med Service Pack 2 med programmet AutoStreamer og brent på en bootbar DVD.

Du trenger altså ikke å kjøpe en splitter ny original utgave av Windows, som noen later til å tro.

Drivere på plass?

Med den nye Windows-installasjonen på plass var det ingen problemer med installasjonen av driverne fra CDen som Boot Camp hadde brent.

Det vil si, vi fikk ikke innstallert noen drivere til lydbrikken, verken fra driver-CDen eller fra en bekreftet fungerende driver vi fant på http://wiki.onmac.net/index.php/Users/Drivers

Vi sjekket om det fungerte i OS X, men det var like dødt der.

Vi prøvde også å restore den opprinnelige firmwaren, (Apple har en CD-basert løsning for dette som man kan laste ned), men av en eller annen grunn ville ikke MacMini starte opp i riktig modus for restore fra CD.

Men alt annet fungerte utmerket.

Ytelsesmålinger

Vi sammenlignet med de to andre PCene vi med CoreDuo som vi har testet, som begge er bærbare fra henholdsvis Acer og Dell. MacMini er også bygd på samme type komponenter og arkitektur, så det er ingen urimelig sammenligning. Vi tok også med vår egen hjemmePC med DualCore AMD Athlon 3800+

Acer-maskinen hadde langt høyere spesifikasjoner, på linje med den nye 17-tommers MacBookPro som ble lansert i går.

Dell Inspiron 6400 var derimot konfigurert med mer sammenlignbare spesifikasjoner.


Som vi ser har MacMini ikke noe å skamme seg over i denne sammenligningen. Prosessoren er den samme som i Dell'en, men ytelsen er hakket bedre. Det viser at Apple har lagt seg i selen for å optimalisere basisarkitekturen. Det er ikke noe nytt, Apple har god tradisjon på dette området. Det er ikke bare på utsiden maskinene har et ryddig og lekkert design, om noen skulle tro det...


På de andre prosessorintensive testene, med utregning av PI med noen millioner desimaler og MP3-koding av lydfiler, får vi bekreftet at MacMini ligger et lite hår foran Dell-maskinen på alle testene.

Vi sammenlignet også med hp Pavilion med Turion, som ble liggende et godt stykke bak.


Men på 3D var det ikke mye MacMini hadde å stille opp. Noen spillmaskin er den ikke.

Videre testing

Vi kommer tilbake til videre testing på begge platformer så snart vi har fått orden i lyd-problemet.

Det som er så spennende med disse nye Intel-Mac'ene er jo at de er de eneste maskinene på markedet som kan kjøre ALLE de interessante platformene: Mac OS X, Windows XP og Linux/Unix i forskjellige varianter.

Dermed blir diskusjonen om platformer ikke lenger fundamentalistisk. Det er jo fantastisk, bortsett fra for fundamentalistene. Men vi har overhodet ingen medfølelse.

Første del av testen