Mac-Firefox på speed

Har du Mac med Intel-prosessor bør du teste ut denne.

Stadig mer av ditt daglige arbeid foregår i nettleseren, og jo raskere nettleseren din er, jo mer får du gjort.

Selv om det er Safari som har størst markedsandel på Mac, vinner Firefox stadig terreng. Det kan øke ytterligere med en spesiell build av Firefox 3.1; kodenavn Shiretoko.

10 kjappe Firefox-tips

Denne Shiretoko-utgaven er optimalisert for Mac-maskiner med Intel-prosessor, noe alle som har kommet de siste par åra har. Chris Latko er mannen bak, og han har optimalisert den såkalte Tracemonkey-koden (Mozillas javascriptmotor) slik at den yter bedre enn før.

Her er en graf som viser de ulike nettlesernes ytelser på den såkalte Webkit SunSpider JavaScript Benchmark, som du også kan teste på din egen nettleser her: http://www2.webkit.org/perf/sunspider-0.9/sunspider.html


Som du ser er det den siste (eksperimentelle) versjonen av Webkit (som blant annet Safari er bygget på) som er rakest (lavere tall er bedre), men at Chris' versjon av Shiretoko med Tracemonkey er en god nummer to.

25 briljante Firefox-utvidelser

Vi har testet denne Shiretoko-versjonen og synes den er vesentlig raskere enn vår forrige installasjon. Skrolling av nettsider går mer flytende enn før, og nettleseren føles rett og slett mer responsiv. Husk imidlertid at dette er en betaversjon og at den nok er mindre stabil enn den offisielle Firefox 3-utgaven. Den er heller ikke uten videre kompatibel med utvidelsene du har installert, men ser ut til å fungere godt med det meste.

Heldigvis overskriver den heller ikke Firefox hvis du har installert den fra før. Dog kan de ikke kjøre samtidig.

Les mer og last ned her: http://www.latko.org/2009/02/04/firefox-31-intel-optimized-build/ (kun for Intel-basert Mac, altså)