"Må" jeg ha stue-PC?

Spørsmål:

Hei,

Jeg har hjemmenettverk og LCD-TV. På min stasjonære PC har jeg mengder med bilder som jeg vil ha tilgang til direkte på TV'n. Noen stue-PC ser jeg ikke at jeg har et behov for.

Det jeg kunne tenkt meg var en enhet med nettverkstilkobling og TV-tilkobling som hadde gitt meg direkte tilgang til bildene via nettverket. Denne boksen måtte hatt mulighet for fjernstyring fra sofaen via fjernkontroll. Dette ville vært en optimal løsning for meg, og jeg hadde ikke hatt et behov for en stuePC, verken for tilgang til mine bilder og/eller internett.

Men, spørsmålet er: Finnes en slik "boks" eller noe lignende?

mvh
Frode

Datadoktoren svarer:

Hei,

Neida, du trenger ingen stuePC for å få vist bildene dine. Det finnes flere medie-enheter som klarer denne jobben enten via trådløst eller kablett nett. Vi har testet flere av disse, blant annet fra Philips, Pinnacle og D-Link.

Problemet med alle slike enheter er at de ikke har VGA-skjermutgang, men TV-utgang (S-video, koaks eller SCART). Det innebærer at du får mye dårligere oppløsning enn om du hadde koblet en PC til LCD-TVen din.

Om oppløsningen likevel er tilstrekkelig til at du blir fornøyd, er noe bare du selv kan vurdere.

For kritisk vurdering av bilder vil dette neppe være å anbefale, men for en hyggestund med familie og feriebilder kan det være helt ok. Avstanden mellom sofa og TV spiller selvsagt også inn.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]