Lytro Illum kan fokusere etterpå

Andre forsøk er et langt større kamera.

<strong><strong>I FOKUS:</strong></strong> Med dette kameraet er det ikke så farlig om du bommer med fokusen. Den kan du justere i etterkant. Foto: LYTRO
I FOKUS: Med dette kameraet er det ikke så farlig om du bommer med fokusen. Den kan du justere i etterkant. Foto: LYTRO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snaue tre år siden det første Lytro-kameraet så dagens lys. Det spesielle med Lytro-kameraene er at de er plenoptiske. Det betyr at de i tillegg til å fange lys på den vanlige måten også fanger vinkelen lyset treffer sensoren med.

Dermed blir det mulig å velge fokuspunktet etter at bildet er tatt.

Første utgave så-som-så

Første utgave fra Lytro fikk en heller lunken mottakelse blant testerne. Bildekvaliteten var ikke så imponerende, og oppløsningen på bildene var heller ikke mye å skryte av. Kameraet kunne bare ta kvadratiske bilder på 1080x1080 piksler, eller altså en drøy megapiksel oppløsning.

Den svake bildekvaliteten gjorde også at det ble begrenset hvor mye moro man kunne ha det med å fokusere i etterkant; særlig i bilder med lite lys.

Større oppfølger

Denne uka annonserte Lytro imidlertid oppfølgeren, og denne gangen snakker vi om et vesentlig større kamera. Lytro Illum har størrelse på linje med en speilrefleks, og langt flere muligheter med tanke på innstillinger, som skjer via en fire tommer stor skjerm på baksiden av kameraet.

Lytro Illum kan fokusere etterpå


Bildesensoren er på én tomme (det samme som f.eks. Nikon 1-serien eller Sony RX100-kameraene) og bildene skal denne gangen bli cirka fire megapiksler via 40 såkalte «megarays», som er sensorteknologien Lytro bruker for å fange lysets intensitet, farge og retning.

Er det nok?

Fire megapiksler høres riktignok ikke så mye ut i en tid der selv mobiltelefoner har opptil 40 av dem, men bør strengt tatt være tilstrekkelig i hvert fall til A4-utskrifter.

Optisk sett er spesifikasjonene imponerende. Brennvidden tilsvarer 30-250 millimeter, og det med en lysstyrke på f/2,0 igjennom hele zoomområdet, samt 1:3 macro.

Lytro Illum er forventet på markedet i august til 1599 dollar i USA.

Les mer på lytro.com.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer