Skanneren er gjennomsiktig på samme måte som iMacen. Her i gusjegrønn utførelse. Foto: Torvald Kvamme
Skanneren er gjennomsiktig på samme måte som iMacen. Her i gusjegrønn utførelse. Foto: Torvald KvammeVis mer

Lysende skannernyhet med USB fra Agfa

Nå kaster Agfa seg på iMac-bølgen og lanserer en skanner i samme ånd. Slukker du lyset når du skanner, vil SnapScan 1212u gi deg det reneste lysshowet. Naboen blir garantert imponert av denne!

SnapScan 1212u er en A4 skanner med en optisk oppløsning på 1200 x 600 ppi (bildepunkter pr. tomme). Denne oppløsningen er rikelig til hjemmebruk og til de aller fleste konorformål. Skanneren kan fange opp ufattelige 68 milliarder fargenyanser (36 bit fargedybde, Dmax på 2.0), og selv om Photoshop og andre fotoprogrammer kun benytter 16,7 millioner farger (24 bit) er dette et pluss. Det er fordi den høye fargedybden gjør skanneren bedre i stand til å "se" de riktige fargenyansene i selve skanningen, og det gir et bedre resultat selv om fargedybden reduseres etterpå.

På samme måte som iMacen, er skanneren gjennomsiktig slik at du kan observere komponentene gjennom hardplasten. I tillegg til den grønne "iMac-fargen", leveres også skanneren i blå og vanlig lysegrå.

Skanneren kobles til iMacen (eller en Windows 98-maskin) via USB. USB er den nye koblingen som gjør det atskillig enklere å koble til slike eksterne enheter.

Rikelig med programvare

Skanning er et vanskelig fagfelt hvis du skal gjøre alle innstillingene selv, og Agfa inkluderer derfor to foskjellige utgaver av programmet for å styre skanningen. FotoSnap er den enkle varianten hvor du bare sier hva du skal skanne og velger utsnittet. FotoLook er programmet for deg som virkelig vil grave deg ned i materien på egenhånd.

I tillegg får du med iPhoto Express (bilderedigering), Caere's OmniPage Limited Edition OCR (optisk karaktergjenkjenning som konverterer dokumenter til redigerbar tekst) og Visioneer PaperPort (program for å administrere dokumenter).

Prisen kommer til å havne på ca. 2.000 kroner inkl. mva. når skanneren kommer på markedet i mars. Ta kontakt med Agfa-Norge på tlf. 67 06 88 00 hvis du trenger mer informasjon.