Lynraskt bytte til ny harddisk

Denne USB 3.0-kabelen gjør susen.

Lynraskt bytte til ny harddisk
Publisert
Sist oppdatert
Vi gjorde noen kjappe tester med diverse harddisker, og oppnådde ofte skrivehastigheter på 50-80 MB pr sekund.


Begynner PC-en din å gå tom for harddiskplass? Fortvil ikke. Bytte av harddisk på en bærbar PC er enkelt, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan få med deg alle dataene dine fra den gamle harddisken til den nye, raskere enn svint.

Smart USB 3.0-kabel

Løsningen går ut på at du først kobler den nye harddisken til PC-en via en ledig USB-port, ved hjelp av en spesialkabel med adapter. Løsningen vi har benyttet i vårt eksempel har vi kjøpt fra DealExtreme, og det kostet oss rundt 150 kroner - inkludert frakt fra Hong Kong.

Lynraskt bytte til ny harddisk


Vår kabel støtter kun SATA-disker, og er forberedt for USB 3.0, som er en oppdatert USB-standard som dukker opp på stadig flere nye datamaskiner. Dette grensesnittet støtter langt høyere overføringshastigheter enn eldre USB-varianter, og gjør at overføringsprosessen går mye raskere - vel og merke hvis PC-en din støtter USB 3.0. Hvis den ikke gjør det, svitsjer kabelen til USB 2.0-modus, og prosessen tar dermed gjerne 2-3 ganger så lang tid.

Du kan også koble til harddisker beregnet for stasjonære PC-er (3,5-tommer), men merk at disse ikke får nok strøm gjennom USB-porten. Da må du koble til den medfølgende strømforsyningen. Den trenger du ikke å tenke på dersom du kobler til en harddisk beregnet for bærbare PC-er (2,5-tommer).

Lynraskt bytte til ny harddisk


Lynraskt

Vi gjorde noen kjappe tester med diverse harddisker, og oppnådde ofte skrivehastigheter på 50-80 MB pr sekund. Nå er det selve harddisken som utgjør den største flaskehalsen her, og hvis du for eksempel har tenkt å oppgradere fra harddisk til SSD, kan du oppnå langt høyere hastighet enn dette.

Det står trykket på esken at kabelen støtter harddisker på inntil 500 GB, men vi testet mot to disker i TB-klassen, og det fungerte problemfritt.

Så snart den nye harddisken er koblet til PC-en, vil den dukke opp som en disktstasjon i Windows Utforsker.

Overføringsprogram

Nå trenger du et program som kan kopiere alle dataene fra den gamle harddisken til den nye, inkludert oppstartslastere og systemfiler. Her finnes det mye å velge mellom, også på gratisfronten. Et glimrende valg er i så måte DriveImage XML, som du kan lese mer om her.

Lynraskt bytte til ny harddisk


DriveImage XML kan brukes til å dumpe alt det du har på den gamle harddisken over på den nye. Det kopierer rubbel og bit, inkludert filer som er åpne og i bruk.

Når alt er dumpet over på den nye harddisken gjenstår kun siste trinn i prosessen, å bytte harddisker fysisk. Som regel ligger harddisken bak et lokk på undersiden eller på siden på PC-en.

Lynraskt bytte til ny harddisk


Husk at om du ikke treffer blink på første forsøk, er det bare å skru lokket på igjen og prøve et annet sted.

Vi har tidligere vist prosessen, trinn for trinn.

Og et lite tips helt til slutt. Ikke kvitt deg med den gamle harddisken. Legg den på et trygt sted, så har du en sikkerhetskopi av dataene dine den dagen du får behov for dem.

Lykke til!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer