Lynrask PCI-arvtager

InfiniBand Trade Association presenterte i forrige uke spesifikasjonene til versjon 1.0 av PCI-arkitekturens etterfølger, InfiniBand. Organisasjonen er ledet av syv av den amerikanske dataindustriens ledende konserner, som f. eks Microsoft, HP og Intel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis vi går nesten ti år tilbake i tid, var ISA den regjerende buss-arkitekturen for PC. Rundt denne tiden lanserte Intel PCI, som var mye raskere enn den da aldrende ISA-standarden. Denne er fortsatt i bruk i dag.

Nå vil den nye bransjeorganisasjonen erstatte PCI med en enda raskere standard som de har kalt InfiniBand. Denne standarden vil sørge for at dagens raske prosessorer og RAM unngår flaskehalser i dataoverføringen.

Opp til 6 GB i sekundet

PCI hadde da den kom en overføringshastighet på 133 MB/s, og denne hastigheten har siden blitt økt til 500 MB/s, og den nye PCI-X har en hastighet på opptil 1 GB/s.

InfiniBand vil ha en skalerbar hastighet på 500 MB/s til 6 GB/s. Standarden har en hastighet på 250MB per forbindelse. I hver kanal er det samlet to forbindelser, en for input og en for output. Dermed blir hastigheten pr kanal på 500 Mb/s. Båndbredden kan økes ved å legge til flere kanaler, og InfiniBand TA planlegger en firekanalers og en tolvkanalers versjon som hver for seg vil gi respektive 2 GB/s og 6 GB/s makshastighet.

Den nye bussen vil heller ikke begrense seg til bare å kunne brukes av kobberkablede systemer, men vil også kunne kunne fungere sammen med fiber-optikk.

Vi vil antagelig se de første produktene fra InfiniBand TA i slutten av 2001.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!