Lynrask oppstart av Windows 7

Lenovo med overbevisende demonstrasjon av egenutviklet teknikk.

Lenovo E420S startet på 5,37 sekunder da vi fikk demonstrert den. Pengebunkene i bakgrunnen er premie til den som har en PC som starter raskere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo E420S startet på 5,37 sekunder da vi fikk demonstrert den. Pengebunkene i bakgrunnen er premie til den som har en PC som starter raskere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Teknikken bærer navnet RapidDrive, og ble presentert allerede under CES i fjor, men siden den gang har den blitt utviklet videre. Nå er den en sentral del av Lenovos Enhanced Experience 2.0, som ble lansert under årets CES, og som bakes inn i nye, utvalgte modeller fra PC-produsenten.

To disker

Utgangspunktet er en hybrid diskløsning, én SSD og en vanlig 2,5" harddisk. Alle oppstartsfilene, inkludert pagefile.sys (mellomlager) ligger på SSD-en, mens alt det andre ligger på harddisken. For brukeren vil de to framstå som én diskstasjon.

Poenget er ganske enkelt å korte ned tiden det tar fra du skrur på PC-en, til du kan starte å jobbe på den, og det samme når du skrur den av. Maskinvaren er én ting, men minst like viktig er programvaren, driverne og algoritmene bak RapidDrive som styrer det hele - og som får oppstartstiden ned til et minimum.

Startet på 5,37 sekunder

Nick Reynolds er Global Marketing Director i Lenovo. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nick Reynolds er Global Marketing Director i Lenovo. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Lenovo lover en oppstart på under 10 sekunder, noe som er vesentlig raskere enn på "vanlige" maskiner med harddisk, som ofte bruker rundt halvminuttet, ifølge Lenovo. Vår erfaring fra PC-tester er at mange bruker et helt minutt, når alle tilleggsprogrammene i Windows også skal ha sin del av kaka.

Nick Reynolds, Lenovos globale markedssjef, demonstrerte teknikken for DinSide Data under årets CES-messe i Las Vegas. Modellen som ble benyttet under demonstrasjonen var Lenovo E420S.

Fra maskinen ble skrudd på til Windows 7 var ferdig lastet og han kunne begynne å bruke den, tok det utrolige 5,37 sekunder. BIOS-delen tok 1,98 sekunder, mens selve Windows-lastingen tok 4,73 sekunder.

Lynrask oppstart av Windows 7


- Vi tilbyr 10.000 dollar i premie til den som kan slå den oppstartstiden. Så sikre er vi på at ingen klarer det, sa en selvsikker Nick Reynolds til DinSide Data under den personlige demonstrasjonen på The Venetian i Las Vegas.

Da vi etterpå skulle filme prosessen, brukte den riktignok et par sekunder lenger tid, men det var fortsatt en overbevisende oppstartstid. Se videoen her:


Hvis du ønsker å lese mer om teknikken, finner du utfyllende informasjon i denne artikkelen.

Flere ferske saker fra CES 2011

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer