Lydproblemer

Hei,

Jeg lurer på en ting; jeg har en Elitegroup G551 (tror jeg) m1400/40/512. På denne har jeg to partisjoner, med hver sitt XP OS. Dette fordi jeg bl.a. bruker maskinen til lydopptak og softsynther, og derfor ønsker å ha en egen partisjon til dette.

Jeg har et Echo Indigo i/o PCMCIA-lydkort, og jeg har dårlig erfaring med interne og eksterne lydkort samtidig. Derfor har jeg ikke installert det interne lydkortet på musikkpartisjonen. Problemet er at softsynthene mine hakker (på ASIO-driverne)!

Partisjonen formatert, og lagt inn OS på nytt, med samme problem. Jeg har prøvd tre forskjellige lydkort, både FW, USB og PCMCIA, og alle hakker "på samme måte (3 "pops" kommer etter hverandre nå og da)". Jeg har derfor en teori om at det er noe annet som ligger i veien, f.eks. skjermkortet. Kan dette være tilfelle?

Jeg har prøvd forskjellige buffer/latency-settinger, det er ikke her problemet ligger. Kan problemet være RAM-relatert? F.eks. B4 fra native instruments er veldig lite krevende, kjenner folk som bruker den med 128 mb ram, så noe er galt. Noen tips?

MVH
Sigurd

Datadoktoren svarer

Hei

For det første, så ser jeg ikke behovet for å ha to forskjellige partisjoner og Windows XP-installasjoner, selv om du driver med musikk.

Den typen konflikter du nevner, var vanlig for mange år siden, men i Windows-versjoner etter 98SE har dette sjelden vært noe problem.

Dessuten er det jo bare å gå inn i Enhetsbehandlig og deaktivere enheten når du skal bruke det andre lydkortet og jobbe med musikk - det er jo akkurat det samme som å ikke installere driveren.

Jeg har 3 PCer (vanlig stasjonær, Shuttle og en Dell Inspiron 8600) som brukes til både musikk og alt mulig annet, med flere lydkort i alle sammen. Det er ingen konflikter i noen av dem, mellom lydkortene.

En viktig innstilling når du bruker ASIO-drivere, er at Prosessor Scheduling står på Background services. Dette finner du under System Properties, Advanced, Performance Settings, Advanced.

Lydproblemer


Hvis denne står innstilt på Programs, kan du risikere nettopp de forstyrrelsene du nevner.

Ellers er det viktig å skru av alle strømsparefunksjoner, slik at alt kjører på fullt hele tiden.

I verste fall er det visse prosesser i maskinvaren som slår inn med visse intervaller og ikke er mulig å stoppe. Da kan problemet være uløselig, hvis ikke produsenten fikser dette i f.eks. en BIOS-oppgradering. Dette har vært et problem tidligere på enkelte bærbare.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar