Det er lett å være uheldig med PC-høyttalerne. Dette programmet redder deg. Foto: colourbox.com
Det er lett å være uheldig med PC-høyttalerne. Dette programmet redder deg. Foto: colourbox.comVis mer

Lydløs PC når du slår den på

En av de kjipeste PC-tabbene er historie med Auto Mute.

Å spille høy musikk på PC-høyttaleren når du slettes ikke mente det, er noe av det mer pinlige du kan oppleve når du bruker en PC (selvsagt ikke helt på høyde med mangelfulle NSFW-advarsler i åpent kontorlandskap, men dog).

Og det kan skje lettere enn du tror. Sitter du på toget på vei til jobb med laptopen på fanget og hodetelefonene på ørene, er det fort gjort å klappe igjen lokket uten å ha stoppet musikkavspillingen når stasjonsnavnet ditt plutselig ropes opp på høyttaleren. Når du så ankommer jobben og skal rigge deg opp igjen, åpner du lokket, og ut av høyttalerne strømmer Lady Gagas siste smash hit.

Du hiver deg over mute-knappen, men ser plutselig at du er nødt til å logge deg på maskinen for å få kontroll over den. Stresset som du er får du ikke passordet riktig før tredje gangen. Halvparten av kollegaene ler og resten skuer stygt bort på deg. I kantina senere på dagen hører du noen mumle noe om den fjortis-låta, vettu når du går forbi.

Kjenner du deg igjen?

Ikke?

Okay, kanskje disse kan funke, da:
Slik unngår du Powerpoint-tabben
Slik unngår du minnepluggtabben

Setter automatisk maskinen på lydløs

Du som fortsatt henger med, vil sette pris på Auto Mute (kun for Windows).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med dette programmet kjørende unngår du nevnte problem. I det maskinen settes i hvile- eller dvalemodus, settes lyden automatisk på lydløs først, og katastrofen er dermed unngått. Naturligvis kan du også sette opp programmet til å starte automatisk, slik at du aldri trenger å bekymre deg om ufrivillig musikkspilling igjen.

I hvert fall ikke før du får ny laptop.