Lyden skurrer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Har hatt en del problemer med lyden her i det siste. Når PC-en jobber litt ekstra mye, eks. hvis jeg er på MSN, eller når spill laster, spraker og skurrer lyden en del. Dette er veldig irriterende, og det har ikke vært slik før. Kjedelig å høre på musikk mens jeg sitter på MSN nå, for det bare skurrer og spraker, uansett om jeg har musikk på eller ikke. Sliter også med det samme problemet når jeg ser videoer på YouTube. Så lenge videoene fortsatt laster, skurrer og spraker det. Når de er ferdige å laste, tar skurringen slutt.

Det skal da ikke være slik at når PC-en arbeider, så spraker det i høyttalerne… Og det er ikke høyttalerne det er noe i veien med, har prøvd med headset også, og opplever det samme problemet. Har Logitech Z-5500 5.1-anlegg, og lydkortet er et Creative Audigy 2 ZS.

Vet du hvordan jeg kan få ordnet opp i dette? Har ikke installert noen nye drivere nå i det siste, så tror ikke det er det som er problemet. Men installerte et nytt spill for noen dager siden, og det var da problemene begynte å dukke opp. Kan det være noen sammenheng? Syns bare det er rart hvis et spill skal klare å herpe lyden så mye ;-)

Hilsen Ole

Datadoktoren svarer

Hei

Det skurrer altså i anlegget ditt når data leses fra harddisken, men ikke ved annen aktivitet, som f.eks. flytting av vinduer på skjermen?

Som regel skyldes denne type skurring at de forskjellige enhetene på PCI-bussen konkurrerer om kapasitet og tidsluker.

Dette kan skje når noen drivere tar for seg mer av kapasiteten enn de egentlig sier fra til systemet at de gjør, dermed blir det tap av data som gir seg utslag i støy når det er lydkortet det går utover.

At dette har dukket opp etter at du installerte et spill kan tyde på at spillet har endret noen parametre. Den eneste måten å finne ut av dette på er å avinstallere spillet. Det er også verdt å sjekke System Restore om det har skjedd noen driveroppdateringer i bakgrunnen i tiden etter at du har installert spillet.

Hvis du ikke har aktivert automatiske driveroppdateringer kan det være et alternativ å aktivere dette for å laste ned nye drivere til maskinen.

En annen løsning kan være å plassere SoundBlaster kortet ditt i et annet PCI-spor.

Enda en mulighet er at det kan være dårlig jording internt i PCen, men dette er svært komplisert å finne ut av.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!