Lyd for alle ører fra Logitech

Lyd og musikk må man ha, Logitech har et bredt utvalg

Siden PC-en har blitt kanskje det viktigste musikkaparatet for millioner av lyttere er det naturlig at det finnes passende høyttalere for ethvert behov.

Behovene er også svært forskjellige, og strekker seg fra en forbedring fra høyttalerne i den bærbare, til dundrende surround for film- og spillentusiasten.

Logitech kommer derfor nå med helt nye modeller, både forbedringer av tidligere varianter og helt nye løsninger.

Lite og bærbart

Noen vil ha musikk som bakgrunnslyd, eller bare forbedret talekvalitet på nettradio når man sitter ved den bærbare. For disse brukerne har Logitech laget Laptop Speaker Z205, som er et lite stereosystem som plasseres oppå skjermen.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Fordelene med denne løsningen er at du både hører diskanten mer direkte, og får en bedre fylde i lydbildet. I tillegg er den svært portabel og koster bare 399 kroner.

Den får både strøm og lydsignal fra USB, en eneste kabel er nok.

For de som krever et større lydbilde og er litt mer tøyelige når det gjelder størrelsen, finnes Wireless Speaker Z515. Denne er batteridrevet og mottar lydsignalet trådløst, enten fra en egen USB-sender eller med Bluetooth. Dermed kan du bruke den sammen med PC/Mac på USB eller direkte fra iPhone eller iPad med Bluetooth med opptil 15 meters avstand. Du kan også koble til med kabel på vanlig 3,5mm minijack.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Den har 2-tommers høyttalere og gir et overraskende fyldig lydbilde. Frekvensgangen er oppgitt til 122 til 20 000 Hz.

Batteritiden er opptil 10 timer på de inkluderte oppladbare batteriene.

Prisen er 899 kroner.

Vil du ha et lite system for iPhone eller iPad leverer Logitech S751i med dokking. Den er batteridrevet og det inkluderte NiMH oppladbare batteriet varer i opptil 8 timer.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Systemet har 8 høyttalere: 4 stk 2-tommers basshøyttalere, 2 stk 3-tommers høyttalere med neodymmagneter til mellomtone og 2 stk halv-tommers diskanthøyttalere. Dette gir både god spredning og et fyldig lydbilde.

Prisen er 1499 kroner.

Med trøkk

For mer krevende bruk, både til musikk, spill og film, trenger du noe som flytter luft. Da kommer du ikke utenom et system med sub og satelitter, som dessuten er den minst plasskrevende løsningen.

Klarer du deg med stereo er Speaker System Z623 en THX-sertifisert løsning som pumper 200 watt (RMS) effekt totalt. Denne er fordelt med 130 watt til sub'en og 35 watt til hver av satelittene. Frekvensgangen er fra 35Hz til 20 kHz.

Lyd for alle ører fra Logitech


Tilkoblingen er med 3,5mm jack eller 2 phono-kontakter.

Prisen er 1399 kroner

Vil du ha surround uten å ominnrede huset er Surround Sound Z506 en praktisk løsning. Den består av sub og 5 satelitter, en av dem er en liggende senterhøyttaler, og er lett å plassere og koble til.

Du kan koble den til et flerkanals lydkort på PC med de tre minijack-kontaktene eller med stereosignal fra spillkonsoll eller annen lydkilde. Det er også direkteutgang for hodetelefoner.

Lyd for alle ører fra Logitech


Effekten er 75 watt og prisen er 699 kroner.