Luxand Blink! - Logg på med ansiktet ditt

Nå kan du bruke webkameraet til noe fornuftig.

Lange passord er slitsomme å huske, så hvorfor ikke få datamaskinen til å huske deg i stedet? Nå kan du bruke webkameraet på PC-en din til å utføre ansiktsgjenkjenning, og logge deg på Windows automatisk - uten at du behøver å gjøre annet enn å se inn i linsen. Resten går av seg selv.

Dette er mulig takket være det lille programmet Luxand Blink! Ved hjelp av avansert analyse av ansiktet ditt, koblet opp mot passordet du bruker for å logge deg på Windows, behøver du ikke lenger å bekymre deg over at du er fryktelig glemsk når det kommer til lange og sikre passord.

Slik fungerer det

Det første du blir bedt om å gjøre når du har installert programmet, er å sitte rett foran frontlinsa på webkameraet, og dreie hodet fra venstre til høyre. I løpet av få sekunder har programmet sørget for å ta en rekke bilder fra flere vinkler, og når jobben er gjort blir du bedt om å taste inn Windows-passordet ditt.

Luxand Blink! - Logg på med ansiktet ditt


Ved neste pålogging vil webkameraet starte, og i det du setter deg foran PC-en vil Luxand Blink! sammenligne fjeset ditt med sin egen database, og logge deg på riktig konto. Programmet tar kun hensyn til ansiktsprofilen, hårfrisyren betyr ikke noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Luxand
Foto: Luxand Vis mer


Selve gjenkjenningen er som regel gjort på et par sekunder. Deretter logges du inn automatisk. Programmet fungerte utmerket under vår lille test.

Holder det med bilde?

Men hvor god er egentlig sikkerheten? Holder det for eksempel at man har et bilde av vedkommende som man holder opp foran kameraet? Vi skrev ut to bilder av undertegnede, og holdt dem opp foran kameraet i flere minutter:

Programmet lot seg ikke lure av fotoutskriftene våre, som viste undertegnede med +/- 20 kg :-)
Programmet lot seg ikke lure av fotoutskriftene våre, som viste undertegnede med +/- 20 kg :-) Vis mer


Kameraet oppfattet at det var ansikter, men selv etter flere minutters testing fikk vi ikke logge på.

Vi tør imidlertid ikke påstå at juksemetoden ikke vil virke for enkelte, men til husbruk bør Luxand Blink! definitivt kunne gjøre nytta!

Les mer og last ned gratisprogrammet på denne siden.

Les også: Imponerende webkamera fra Microsoft