Luretilbud fra Elkjøp?

Etter at DinSide Data avslørte at Elkjøp solgte minnekort til blodpris, ble prisen straks redusert med oppsiktsvekkende 80%. Men fikk noen kjøpt kort til den rekordlave prisen?

Prisene på minnekort til kamera har stupt den siste tiden, og det er ikke alltid like lett å følge med, verken for forbrukere eller forhandlere. Sist fredag kunne vi for eksempel avsløre at minnekortet Sandisk Extreme III (CF) kunne kjøpes til 535 kroner i nettbutikken shg.no, mens Elkjøps nettbutikk solgte samme kortet for ufattelige 1.899 kroner.

Slo av 80%

At de rette vedkommende hos Elkjøp følger med på DinSide er imidlertid hevet over en hver tvil. Under én time etter at saken var publisert hadde nemlig Elkjøp redusert prisen på dette kortet fra 1.899 kroner til ufattelige 395 kroner - et prisavslag på nesten 80%. Dermed var plutselig Elkjøp blitt billigste nettbutikk, med god margin.

Vi oppdaterte artikkelen med utviklingen i saken, og vi fikk dermed bekreftet hvor viktig et slikt fokus er for at du og jeg skal få kjøpt produkter til riktig pris.

Luretilbud fra Elkjøp?


Problemet var bare at vi straks begynte å motta sinte eposter og debattinnlegg fra lesere som ikke hadde fått kjøpt produktet til den annonserte prisen, fordi produktet plutselig stod som "utilgjengelig". Samtidig hadde mange blitt oppmerksom på at andre Sandisk Extreme III-kort i butikken ikke var satt ned tilsvarende, for eksempel kostet fortsatt 1 GB-utgaven av samme kort 995 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avslag på bestilling

I dag dukket det opp en epost fra en leser som hadde prøvd å sende en bestilling via kontaktskjemaet i nettbutikken, og som fikk følgende svar:

"Hei og takk for din henvendelse

Vi vet pr dags dato ikke om vi vil få inn disse igjen.

Ønsker deg en fortsatt fin dag.

Vennlig hilsen
xx
Elkjøp Kundesenter
www.elkjop.no
815 32 000"

Fire minnekort til rekordprisen

Etter tre telefoner til kundesenteret og to til Elkjøps sentralbord, blir vi til slutt oppringt av Thomas Hegerlund som er salgssjef for data/software i Elkjøp Norge. Han kan opplyse at prisen på kortet ble satt ned fordi det var utgående, og at Sandisk-kort heretter skal erstattes med tilsvarende kort fra konkurrenten Lexar.

På spørsmål om hvor mange kort som var tilgjengelig da vi skrev vår oppdatering av saken sist fredag, får vi et svar som forklarer det aller meste: fire.

Vi spør videre om prisene på andre Sandisk-kort vil bli satt ned tilsvarende, og får til svar at prisene på en del av minnekortene i butikken ikke har blitt oppdatert på en stund, men at en gjennomgang er nær forestående.

Da vi besøkte nettbutikken kort tid etter samtalen, var tydeligvis jobben allerede gjort. 1 GB-utgaven av det omtalte Sandisk Extreme III-kortet var satt ned fra 999 til 199 kroner, og står i skrivende stund fortsatt oppført som tilgjengelig i nettbutikken.