Lumi følger med på hva du surfer på og anbefaler deg innhold deretter.
Lumi følger med på hva du surfer på og anbefaler deg innhold deretter.Vis mer

Lumi - din nye startside?

Følger med på hva du surfer på og gir deg innhold deretter.

De siste par årene har det kommet flere tjenester og apper som tar sikte på å gi deg en slags totaloversikt over nettinnhold du sannsynligvis vil fatte interesse for.

Blant annet så vi på fem slike apper for iPad i fjor høst:
Personlige nyheter på iPad

Lumi er nok en aktør hvis ambisjon er å gi deg personlige nyheter, ikke helt ulikt Genieo. Den fungerer ved at du installerer en nettleserutvidelse som får tillatelse til å følge med på det du surfer, og dermed kartlegge hva du er interessert i.

Resultatet blir en lang side full av skreddersydde nyheter basert på dine interesser. Øverst på sida har du også muligheten til å velge kategori, slik at du for eksempel bare kan få nyheter om mote eller teknologi.

Lumi gir forøvrig skeptikere muligheten til å slette alle data som er lagret om nettsurfingen, og dessuten lukke kontoen.

Les det senere med Pocket

Lumi - din nye startside?


Bokmerke sider

Du kan «stjerne» nettsider for å ta vare på dem til senere, enten via Lumi-forsiden, eller via en bookmarklet i nettleseren. Du velger selv om de stjernemerkede elementene skal være private (kun for deg), eller offentlig tilgjengelige. Litt av greia her er nemlig også at brukere kan følge hverandre og tipse om interessante artikler.

Er du av den mer ryddige typen, kan du også sortere favorittene dine i ulike samlinger, litt på samme måte som Pinterest.

Privat alpha

Lumi er foreløpig i privat såkalt alfaversjon, så utviklerne har sannsynligvis flere funksjoner på gang. Du trenger imidlertid en invitasjon for å bruke tjenesten, og alle nye brukere får fem av dem. Hvis du er interessert kan du legge igjen e-postadressen din i kommentarfeltet under, så deler jeg ut til de fem første.

Kanskje er de snille nok til å invitere videre også.

PS! Skriv den gjerne på formen pj krøllalfa dinside punktum no eller noe i den duren, så den ikke blir snappet opp av spam-roboter.