Luksusratt for bilspillentusiaster

Er du glad i bilspill, vet du at opplevelsen blir mye bedre hvis du spiller med et skikkelig ratt i stedet for tastatur. Nå er det imidlertid ikke nok med de gamle plastrattene – rattet vi nå har testet er belagt med ekte skinn...

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ratt for bilspillelskere er det samme som en ordentlig joystick for flysimulatorentusiaster – det øker følelsen av realisme og gjør det rett og slett morsommere å spille.

Vi har sett mange spillratt gjennom tidene, de siste årene med mer avansert funksjonalitet som Force Feedback og massevis av knapper. Men vi har aldri sett noe som lignet dette superrattet fra Logitech og Momo.

Logitech er en svært kjent leverandør av diverse tilleggsprodukter som mus, gamepads, webkameraer og joysticker. Nå har de imidlertid gått sammen med det meget renomerte selskapet Momo om å utvikle et ratt for den ekte entusiast. Momo er et italiensk firma som lager ekte ratt for Formel 1-, rally- og luksusbiler. Det faktum at selveste Michael Schumacher kjører med et Momo-ratt bør være en kvalitetsgaranti.

Lekkert

Luksusratt for bilspillentusiaster

Ved aller første øyekast kan faktisk rattet virke noe billig. Dette skyldes først og fremst den store, røde plastbasen. Men med en gang du tar tak i rattet skjønner du at dette ikke ligner noe du har kjent før. Hele rattet er belagt med skinn, som gir en helt uslåelig følelse. I midten finner du flere funksjonsknapper, og bak selve rattet ligger to spaker som brukes til å skifte gir. Disse er i metall, og føles akkurat som en ekte racingbil... tror vi i alle fall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du får også med en fotbase, med gass- og bremspedaler. Disse er også belagt med metall, med noe plast for bedre støtte.

I følge Logitech er de indre delene også av høyest kvalitet, og naturligvis inkluderer rattet den beste Force Feedback-mekanismen de noensinne har designet.

Du fester rattet til bordet med to plastskruer – men det er ikke alt. Hvis du vil kan du, takket være medfølgende sjablong, skru rattet fast i bordet for ultimat stabilitet. Vi synes imidlertid at plastskruene holder i massevis.

Installasjonen og oppsettet av rattet byr ikke på noen problemer, og det er lett å programmere knappene til å utføre de funksjonene vi vil.

Praktisk bruk

Luksusratt for bilspillentusiaster

Vi prøvde naturligvis rattet med noen spill, spesielt ekstensivt med gode, gamle Need for Speed: Porsche Unleashed. Undertegnede synes rattet er vanvittig deilig å holde i, og har rett og slett ingenting å utsette på det. For å gjøre testen vår enda mer kredibel, inviterte vi imidlertid journalistene fra DinSides Motorredaksjon, som mer enn velvillig stilte opp.

I følge våre bileksperter er Momo-rattet mye bedre enn noe annet de har prøvd. Det føles rett og slett som å kjøre en ekte bil. Plusspoengene de fremhevet er realistisk og godt grep (takket være skinnet), kule girspaker, gode pedaler som ligger i riktig stilling og generelt imponerende utseende. Den eneste kritikken Motorredaksjonen hadde var kanskje litt ufølsomme pedaler. Vi synes imidlertid at den samlede entusiasmen til tre erfarne biljournalister er en god nok anbefaling.

Det er egentlig ikke stort mer å si om Momo-rattet. Det er det beste og mest realistiske spillrattet vi har prøvd, men dessverre koster det også skjorta. Du må gi hele 2.495 kroner for vidunderet, men til gjengjeld har ikke Logitech spart på kruttet. Dette er ikke et ratt for alle – det finnes nok av solide og rimeligere varianter på markedet, men er du en entusiast som vil bruke penger på spillutstyret ditt, ja da vet du hva du må kjøpe.

Rattet skal være å få kjøpt hos utvalgte forhandlere, og vi anbefaler å kontakte Logitech Norge på tlf: 66 82 06 70 for nærmere informasjon.