Lukket du fanen ved et uhell?

Heldigvis er det enkelt å åpne den igjen.

<strong>OOPS?</strong> Lukket du en fane du ikke ville lukke, er redningen bare en kjapp tastekombinasjon unna. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OOPS? Lukket du en fane du ikke ville lukke, er redningen bare en kjapp tastekombinasjon unna. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mange er nettleseren det mest brukte programmet på PC-en, og da de mer kjente nettleserne begynte med nettleserfaner tidlig på 2000-tallet ble arbeidsmetoden en helt annen (fun fact: nettleseren InternetWorks var først ute på midten av 90-tallet).

Nå er det slett ikke uvanlig å ha både 10, 20 og 30 faner åpne samtidig, og etter hvert kan det bli ganske uoversiktlig på fanelinja.

Savner du musikken? Slik gjenoppretter du spillelistene i Spotify

Oops

Men hva gjør du hvis du lukket en fane med et uhell? Du kan naturligvis åpne nettleserhistorikken og prøve å finne frem til siden du lukket, men den kan ha vært åpen lenge og ikke veldig lett å se ved første øyekast.

Tastekombinasjonen er mye lettere. Trykker du ctrl+shift+t (Windows) eller cmd-shift-t (Mac), åpner du fanen du sist lukket.

Du kan til og med gjøre det flere ganger for å åpne flere faner du kom til å lukke. Dette fungerer på de aller fleste kjente nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera og Safari.

Flere kjekke snarveier

Din nettleser

Hvor mange faner har du åpne akkurat nå? (Avsluttet)
2-5(40%)
6-10(21%)
Én!(16%)
11-25(14%)
Mer enn 25(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Siden vi er inne på temaet, kan vi godt ta med noen flere tastekombinasjoner:

  • Ctrl+t (Windows) / Cmd-t (Mac): Åpner en ny fane
  • Ctrl+w (Windows) / Cmd-w (Mac): Lukker en fane
  • Ctrl+l (Windows) / Cmd-l (Mac): Merker adressefeltet slik at du kan skrive inn en ny adresse
Aj aj ... Slik gjør du om du har glemt koden på telefonen
Fremgangsmåten for å bytte mellom åpne faner varierer litt med nettleseren din. Her er noen eksempler (bytt ut ctrl med cmd på Mac):

  • Chrome/Firefox: Ctrl+shift+pil venstre/høyre: Bytt mellom åpne faner, ctrl+(tall) bytter til fane nummer (tall)
  • Internet Exporer: Ctrl+tab / Ctrl+shift+tab: Bytte faner til høyre/venstre, ctrl+(tall) for å bytte til fane nummer (tall)
  • Safari: Ctrl+shift+pil venstre/høyre: Bytt mellom åpne faner (Safari har ikke snarveier til hver fane)
  • Opera: Ctrl+tab / Ctrl+shift+tab: Bytte faner til høyre/venstre

Redder ikke det du skrev inn

Merk at det å gjenopprette et lukket vindu ikke gjenoppretter det du eventuelt har fylt inn i felter i nettleseren. Dersom du har skrevet en kommentar, et blogginnlegg eller andre ting, er du nødt til å begynne på nytt.

Om ikke du bruker Chrome, Firefox eller Safari. Da kan du i så fall installere utvidelsen Lazarus, som gjør at du også kan gjenopprette det du har fylt inn i skjemafelter.